Mikä on Mies Lännestä?

Mies Lännestä on avoin päiväkirjaprojekti. Sen alkuperäisenä tarkoituksena on koota yhteen paikkaan kaikki, mitä Lännen jättäneelle Miehelle tapahtuu Thaimaassa. Sitä kirjoittaa turistirysiä yli kaiken inhoava, huumoria viljelevä, kylmyyttä kammoava Mies. Mies kirjoittaa siksi, että arvelee sen olevan omiaan parantamaan muistia. Hän arvelee myös, että sitä on sitten kunnalliskodissa kiikkustuolissa kiikutellessa mukava lukea lastenlasten kanssa. Lisäksi se pitää sukulaiset sopivasti informoituna tapahtumista.

Miten tätä pitäisi lukea?

Koska asioista kerrotaan kronologisessa järjestyksessä, suositan aloittamaan alusta. Jälkimmäiset kappaleet eivät välttämättä käy hirveästi järkeen, jos ei tiedä mitä ensimmäisissä tapahtuu.

Kerro lisää valokuvista

Mies Lännestä on ottanut kaikki sivustolla olevat valokuvat (paitsi ei niitä meemejä). Osassa 1 kaikki kuvat on otettu iPhone XS:llä. Osassa 2 kaikki kuvat on otettu iPhone 14 Pro:lla. Lähtökohtaisesti kaikki kuvat on otettu samana päivänä, mille artikkeli on päivätty.

Kuinka palvelu on teknisesti toteutettu?

Mies Lännestä on staattinen sivu. Generaattorina toimii Hugo 0.110.0.

Mikä on päivän biisi?

Päivän biisi voidaan valikoida monilla eri perusteilla. Se on joko päivän korvamato, sen nimi muodostaa mukahauskan puujalkavitsin, sen sanoma on vertauskuvallisesti tärkeä päivän tapahtumien kannalta tai sitten se on valikoitu puhtaasti sattumalta.

Tärkeitä henkilöitä

Mies Lännestä tapaa matkoillaan useita ihmisiä, joista jotkut jäävät pysyvämmäksi osaksi tarinaa. Tässä lyhyet esittelyt.

Skotti

Jo lapsena Ranskaan muuttanut, mutta hauskalla skotlantilaisella aksentilla puhuva kuntoihme. Isovanhemmat ovat yhä skotlannissa. Hän on hyvä kaikessa, pitää vaelluksista ja viljelee sarkasmia. Oppi Thaita huomattavan hyvin pelkän itseopiskelun avulla. Ei tiedä vieläkään, mitä tehdä isona, mutta suoritti ranskassa maisterintutkinnon trooppisesta metsänhoidosta.

Ensitapaaminen 10.1.2020.

Nell

Opiskelijatutor Kasetsartista vaihto-opiskeluajoilta. Noin 160-senttinen varsin räjähdysherkkä kasvitieteilijäthaimaatar, joka pitää kasveista enemmän kuin ihmisistä. Vähän kuin Grace Avatarissa siis. Hän ei paljon englantia puhu ja haluaa tehdä kaiken nopeasti. Käveleekin joka paikkaan vallan kamalaa vauhtia. Tuntuu tietävän kaikkien alueen elukoiden ja kasvien nimet, josta syystä mielenkiintoista seuraa luontoretkillä. Hyvin urhea ja lojaali ystäviään kohtaan.

Ensitapaaminen 16.1.2020.

Jang

Niin ikään opiskelijatutor Kasetsartista vaihto-opiskeluajoilta. Luki metsänhoitoa ja ryhtyi valtion virkamieheksi. Nellin hyvä ystävä. Puoliksi kiinalainen. Puhuu Nelliä parempaa englantia.

Ensitapaaminen 16.1.2020.

Nän

Nellin kasvitiedettä opiskeleva ystävä. Hän on hyvin ujo eikä hänestä tiedetä paljon muuta kuin se, että hän on kotoisin Iisaanin alueelta pohjois-Thaimaasta. Usein mukana Nellin järjestämillä matkoilla.

Ensitapaaminen 13.11.2022.

Faa

Matkustamisesta, merellisestä ruuasta, instagram-filttereistä ja uimisesta nauttiva thaimaalaisnainen. Työskentelee geeniteknologian parissa paikallisella VTT:llä. Varsin itsevarma ja tuo mielipiteensä vaikeuksitta julki. Käy vaikka iilimatovuorella ilman mitään ongelmia. Hyvä harjoittelukaveri thain kielen opiskeluun.

Ensitapaaminen 13.11.2022.

Kiinatar

Kiinasta kotoisin oleva mutta vuosia (Etelä?)-Koreassa asunut sulkapallosta, nikkaroinnista ja juhlimisesta nauttiva leidi, joka vuokraa Koreassa olevaa AirBnb-asuntoaan ja työskentelee hotellin etäasiakaspalvelijana samalla kun käy kielikurssia Thaimaassa. On asunut myös Euroopassa. Hieman kömpelö, mutta ei pelkää ihmisiä laisinkaan toisin kuin vaikkapa eräs Mies Lännestä jolle ihmiselle puhuminen on ongelmanratkaisutilanteessa aina viimeinen vaihtoehto.

Ensitapaaminen 28.11.2022