Toinen osa

Talvi 2022-2023

133 Artikkelia

Thumbnail image

la 29.10.2022

Esipuhe

Lukuaika 3 minuuttia

Käänteinen kulttuurishokki Käänteinen kulttuurishokki tarkoittaa yksilön kokemaa kulttuurishokkia alkuperämaansa kulttuurista. Käänteisen kulttuurishokin tila koetaan, kun yksilö palaa takaisin kotimaahansa sekä edustamaansa kulttuuriin oleskeltuaan toisessa massa ja uppouduttuaan tämän maan kulttuuriin.

Lisää →
Thumbnail image

ti 1.11.2022

Kotiinpaluu

Lukuaika 4 minuuttia

Huonosti nukutun yön jälkeen söin tätini aamiaiseksi valmistaman pekonivoileivän, pyörittelin pari tuntia peukaloitani yrittäen varmistua siitä, etten varmasti ole unohtanut mitään ja lähdin sitten bussilla Arlandaan. Olin valmistautunut siihen, että minulta aletaan kysellä paluulennoista ja hotelleista.

Lisää →
Thumbnail image

ke 2.11.2022

Purkkiananas

Lukuaika 3 minuuttia

Heräsin kello 2:30 aamulla ja purin matkalaukkuni sisällön kaappeihin ja tein internetissä monenlaista selvitystyötä liittyen päivän askareisiin. Aikomuksenani oli käydä kielikoulussa tiedustelemassa kurssien perään. Laitoin myös puhelimeni kuvaamaan aamunkoitosta timelapse-videota. Tein myös sellaisen havainnon, että sängyssäni ei ole sijauspatjaa ollenkaan.

Lisää →
Thumbnail image

to 3.11.2022

Junailua ja kielikoulua byrokratilassa

Lukuaika 4 minuuttia

Aamulla menin talon katolle katselemaan auringonnousua. Näkymä joka suuntaan oli sanoinkuvaamattoman kaunis ja taivalla lenteli pääskysiä. Ilma oli suorastaan viileää, vain vähän yli 20ºC. Paikalliset muurahaiset olivat kasanneet pieniä rinkulanmuotoisia kekoja kattopuutarhan nurmikoille, ja puutarhassa ei ollut enää puita (mutta pensaat ja muut kasvit olivat yhä jäljellä).

Lisää →
Thumbnail image

pe 4.11.2022

Turvamiehiä ja TM30

Lukuaika 4 minuuttia

Aamulla menin jälleen talon katolle katselemaan auringonnousua. Yritin myös kuvata auringonnousun timelapse-videolle ylimmältä katolta, mutta yritys ei ollut erityisen onnistunut. Jalustani värisi hieman tuulessa ja se oli liian matala sekä kaukana reunasta, josta syystä suuri osa videostanikin oli talon kattoa.

Lisää →
Thumbnail image

la 5.11.2022

Uusi urani kasvitieteilijänä

Lukuaika 3 minuuttia

Olin sopinut edellisenä päivänä, että tapaan vanhan KU buddyni tänään. Hänen lempinimensä on Nell (oikea nimi on pidempi ja länsimaalaiselle mahdoton muistaa). Ostimme ruokaa siitä koulun kanttiinista joka oli lähellä uima-allasta, ja menimme sitten hänen laboratorioonsa.

Lisää →
Thumbnail image

su 6.11.2022

Kiinalainen hot pot

Lukuaika 2 minuuttia

Kiipesin aamulla vaihteeksi katolle auringonnousua heti kun se avattiin kuudelta aamulla. Aamu oli pilvinen, mutta aurinko tuikki silti hieman pilvien raosta. On jotenkin hassua, miten päiväntasaajan pystysuoraa auringonnousua katsoessa voi tuntea planeetan pyörivän allaan.

Lisää →
Thumbnail image

ma 7.11.2022

ICONSIAM

Lukuaika 4 minuuttia

Olin aikonut käydä visiitillä kyseisessä liikelaitoksessa jo pari päivää, mutta asioita tapahtui ja en sitten mennytkään. Tänään ei tullut yllättäviä esteitä, ja päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Tavoitteenani oli kuvata timelapse-video ICONSIAMin toisen kerroksen puistossa applekaupan edessä.

Lisää →
Thumbnail image

ti 8.11.2022

Loi Krathong

Lukuaika 3 minuuttia

Tänään on Loi Krathong. Olen edistynyt thain lukemisessa niin paljon, että osaan lukea sen thainkielisen nimen: ลอยกระทง. L-O-J (joka lausutaan I:nä tavun lopussa) (G)K-R-A T(H)-(vokaalia ei merkitty jolloin vokaali on O)-NG.

Lisää →
Thumbnail image

ke 9.11.2022

Shoppailua

Lukuaika 4 minuuttia

Olen lähdössä vuorelle vaeltamaan. Ken lähtee vuorelle vaeltamaan, tarvitsee vuorellevaellustarvikkeita. Minulla ei ole vuorellevaellustarvikkeita. Looginen johtopäätös on, että minun on hankittava vuorellevaellustarvikkeita. Päätin siis vierailla paikoissa, joista saa vuorellevaellustarvikkeita rahaa vastaan.

Lisää →
Thumbnail image

to 10.11.2022

Urheilua

Lukuaika 5 minuuttia

Saapumisestani alkaen liikunnallisuudesssani on tapahtunut seuraavat muutokset: Kulutettujen kaloreiden määrä on lähes viisinkertaistunut, käytän seisoen lähes kolme kertaa enemmän aikaa ja ottamieni askeleiden määrä on nelinkertaistunut samoin kuin päivittäinen kävelymatkani sekä kiivettyjen portaiden määrä.

Lisää →
Thumbnail image

pe 11.11.2022

Vituttaa rahanmeno

Lukuaika 6 minuuttia

Edellisiltana tekemäni reppututkimus paljasti seuraavat asiat: Patagonian reppuja ei mitä todennäköisimmin ole Thaimaassa saatavilla. Arc’teryxin reppuja ei mitä todennäköisimmin ole Thaimaassa saatavilla. Ospreyn reppuja on Thaimaassa saatavilla. Osprey valmistaa oikein hyviä reppuja.

Lisää →
Thumbnail image

la 12.11.2022

Chatuchak

Lukuaika 3 minuuttia

Tänä aamuna havaitsin, että olin ottanut reppuni mallista väärin vaarin. Hankkimaani mallia ei todellisuudessa myydä Euroopassa merkittävästi halvemmalla. En itse asiassa edes tiedä, saako sitä Euroopasta ollenkaan. On nimittäin ainakin kaksi tai kolme Ospreyn valmistamaa reppua, joiden kaikkien nimi on Farpoint 55.

Lisää →
Thumbnail image

su 13.11.2022

Suuntaamme etelään

Lukuaika 4 minuuttia

Vuoristovaelluksemme ensimmäinen etappi on Nakhon Si Thammarat kuusisataa kilometriä Bangkokista etelään. Sinne pääsemme yöbussilla. Tarkoituksenamme on viettää vuorella kolme päivää ja kaksi yötä. Ei Tähtiporttia tänä aamuna. Pakkasin uuteen reppuuni tarpeellisina pitämiäni tavaroita, lähinnä vaatteita jotka laitoin vesitiiviisiin pusseihin varmuuden vuoksi.

Lisää →
Thumbnail image

ma 14.11.2022

Khao Luangin iilimatometsä

Lukuaika 8 minuuttia

Nell tökkäsi minut bussissa hereille siitä puoliunesta, jossa olin ollut. Otettuani silmälaput pois rekisteröin tilanteen jokseenkin välittömästi: Olimme saapuneet määränpäähän ja pysähtyneet pysäkille. Varusteeni olivat hiukan hujan hajan ja minulta kesti puolisen minuuttia saada ne kokoon ja vaelluskengät jalkaani.

Lisää →
Thumbnail image

ti 15.11.2022

Tappio luonnonvoimille

Lukuaika 5 minuuttia

Pääasiallinen syy sille, miksen pidä retkeilystä on, että en saa nukutuksi kylmyyden vuoksi. Mikään ei ollut sen suhteen muuttunut, vaikka olimmekin (sub)tropiikissa ja minulla oli makuupussissa reilusti vaatteita päällä. En nukkunut yöllä, tai sitten uneni oli niin kevyttä että kuvittelin yhä olevani hereillä.

Lisää →
Thumbnail image

ke 16.11.2022

Nakhon Si Thammarat

Lukuaika 3 minuuttia

Heräsin aamulla yllättävän varhain, kahdeksan aikaan. Jalkoihini ei ollut sattunut eilen, mutta nyt pystyin hädin tuskin kävelemään ja sama päti matkatovereihini. Yöllä oli satanut vettä, joka tarkoitti että ulos jättämämme sandaalit olivat märät.

Lisää →
Thumbnail image

to 17.11.2022

Saunapäivä

Lukuaika 4 minuuttia

Bussi saapui Bangkokiin vähän kuuden jälkeen. Jäimme pois Mo Chitin bussiasemalla ja lähdimme taksilla yliopistolle, jonne Nell ja Näni jättivät keräämänsä kasvinäytteet. Sitten taksi ajoi meidät yksitellen jokaisen kotiin. Jalkojani kivisti armottomasti.

Lisää →
Thumbnail image

pe 18.11.2022

Vapaapäivä

Lukuaika 1 minuutti

En tehnyt koko päivänä mitään muuta kuin kirjoitin, pesin pyykkiä, pelasin pelejä ja kuuntelin äänikirjoja. Sain myös hienon timelapse-videon aikaiseksi. Paras tähän mennessä Kattovartija tarkastaa yhä kaikkien katolla kulkevien henkilöllisyydet ja kirjaa tiedot ylös jotain tarkoitusta varten.

Lisää →
Thumbnail image

la 19.11.2022

Varavirtalähde

Lukuaika 3 minuuttia

Tästä päivästä oli hyvää vauhtia tulossa samanlainen kuin edellisestä, kunnes iltapäivästä päätin lähteä etsimään uutta varavirtalähdettä Central Ladpraosta metsään menettämäni tilalle. Päätin hankintani maksimikapasiteetiksi 20 000 mAh, koska se oli suurin jonka saisi viedä lentokoneeseen, tai näin ainakin kuvittelin.

Lisää →
Thumbnail image

su 20.11.2022

Amornphan

Lukuaika 3 minuuttia

Tälle päivälle oli kaksi tavoitetta: ostaa limettejä ja käydä parturissa. Miksikö limettejä? Koska uusi kantapaikkani paistetulle riisille ei tarjoa riittävästi limettimehua annoksensa kanssa, vaikka sapuska onkin muuten hyvää. Aamuisen tähtiportinkatsomisen jälkeen suuntasin yliopistolle aikomuksenani käydä siellä parturissa.

Lisää →
Thumbnail image

ma 21.11.2022

Byrokratilan kaikkein pyhimmässä

Lukuaika 5 minuuttia

Heräsin aamulla kello 7 ilman herätyskelloa. Menin katsomaan tähtiporttia kuntosalille, ja havaitsin, että joko jalkalihakseni olivat vahvistuneet tai sitten sydämeni oli heikentynyt, koska pystyin pitämään yllä korkeampaa pulssia kuin aikaisempien harjoitusten aikana.

Lisää →
Thumbnail image

ti 22.11.2022

Biljardia ja Union Mall

Lukuaika 2 minuuttia

Aamulla kaksi jaksoa tähtiporttia, sen jälkeen kirjoittamista ja lisäksi tämä sivusto kaipasi vähän viilausta. Nyt bannerikuvat ovat klikattavissa suuremmiksi ja kuvien prosessointia on parannettu. Kävin myös 7-Elevenissä, jossa kohtasin kommunikaatiohaasteen. Poimin hyllystä voileivän, yhden jääkaappikylmän valmisaterian sekä kaksi pakasteateriaa aikomuksenani syödä jääkaappiateria ja voileipä välittömästi.

Lisää →
Thumbnail image

ke 23.11.2022

Äänekäs illallinen

Lukuaika 3 minuuttia

Sääsovellukseni ilmoitti aamulla sadevaroituksesta. Kokeilin aamulla tähtiportin katsomisen yhteydessä kuntosalillani nk. ellipsilaitetta tai crosstraineria. Se oli melkoisen intensiivinen. En saa toistaiseksi kuntopyörällä pulssiani yli sadankolmenkymmenen ennen kuin lihasten rajat tulevat vastaan, mutta tuolla vehkeellä se nousee vaikka sataankuuteenkymmeneen.

Lisää →
Thumbnail image

to 24.11.2022

Cyberpunk 2565

Lukuaika 5 minuuttia

Kielikouluihminen oli pitänyt erittäin tärkeänä sitä, että saapuisin tänä aamuna paikalle nimenomaan kello 12 ja olisi hyvin tärkeää olla paikalla tasan puoliltapäivin tapaamassa opetusministeriön virkailijoita. Jahka sain korjattua luuni sängystä suuntasin koululle BTS:llä.

Lisää →
Thumbnail image

pe 25.11.2022

Verkkokauppaa ja ukkosta

Lukuaika 2 minuuttia

Katsoin aamulla tähtiporttia. Sitten jatkoin edellisen päivänä aloittamaani lamppututkimusta. Jonkinlainen lamppu tulisi todellakin tarpeeseen, koska se tänne kuskattu halpistaskulamppu on näköjään kokonaan hajonnut. Koitin vaihtaa pariston, ja se pysyi ankarasta kytkimenkliksuttelusta huolimatta pimeänä.

Lisää →
Thumbnail image

la 26.11.2022

Ciela Sripatumin haikarat

Lukuaika 3 minuuttia

Katsoin aamulla tähtiporttia ja pohdin, että olenkohan kaiken tämän tähtiportinkatsomisen jälkeen yhtään paremmassa kunnossa kuin ennen sitä. Mistä sen tietää? Lihaksia ainakin särkee treenatessa aina ihan samaan tapaan. Kävin tämän jälkeen muuten vaan katolla kävelemässä ja kas: rakennuksen ympärillä lensi kaksi hyvin suurta lintua.

Lisää →
Thumbnail image

su 27.11.2022

Kuninkaallinen ilmailumuseo

Lukuaika 2 minuuttia

Aamulla ollessani menossa katsomaan tähtiporttia näin katolla hienon etanan. Tähtiportinkatsomisen jälkeen päätin torjua mökkihöperyyttäni käymällä kuninkaallisessa ilmavoimamuseossa, jota skotti oli suositellut ja jonne pääsee helposti BTS:llä. Museoon on vapaa pääsy.

Lisää →
Thumbnail image

ma 28.11.2022

Eka koulupäivä (vol. 2)

Lukuaika 4 minuuttia

Aamulla ollessani menossa katsomaan tähtiporttia näin katolla kaksi hienoa etanaa, samanlaisia kuin eilen. Yritin kirjoittaa jonkin verran ja sitten lähdin kielikoululle arvellen matkassa kestävän 45 minuttia. Siinä kului kuitenkin vain noin 30 minuuttia, mikä on ihan mukavaa.

Lisää →
Thumbnail image

ti 29.11.2022

Kiinalainen taskulamppu

Lukuaika 3 minuuttia

Päivä alkoi jokseenkin samoin kuin eilen. Tähtiportin katsomisen jälkeen kävin vaa’alla ja havaitsin laihtuneeni muutaman kilon. Varasin aikaa kielikoululle saapumiseen hieman vähemmän ja ehdin silti paikalle mainiosti. Minun tulee lähteä huoneestani näemmä noin kello 12:10 ehtiäkseni hyvissä ajoin perille.

Lisää →