Verkkokauppaa ja ukkosta

perjantaina 25. marraskuuta 2022

Katsoin aamulla tähtiporttia. Sitten jatkoin edellisen päivänä aloittamaani lamppututkimusta. Jonkinlainen lamppu tulisi todellakin tarpeeseen, koska se tänne kuskattu halpistaskulamppu on näköjään kokonaan hajonnut. Koitin vaihtaa pariston, ja se pysyi ankarasta kytkimenkliksuttelusta huolimatta pimeänä.

Olikin hyvä, että olin nukkunut yön yli ennen kuin päätin hankkia mitään. Tiedustelin skotilta hänen mielipidettään asiaan, hänellä kun on reilusti vaelluskokemusta Skotlannin nummilta. Skotti oli vahvasti sitä mieltä, että otsalamppu on taskulamppua hyödyllisempi. Niin painokkain sanankääntein ja mukaansatempaavin esimerkein toi hän näkökantansa esille, että päätin oikopäätä investoida ennemmin otsa- kuin taskulamppuun. Myöhemmin juttelin myös erään toisen ystäväni kanssa, ja hän kehotti niin ikään ostamaan ennemmin otsalampun.

Selailin lisää Lazadaa. Jos rehellisiä ollaan, niin uskoisin sopivan vaatetuksen olevan retkeilyssä huomattavasti taskulamppua olennaisempaa. Taskulamput nyt kuitenkin vain sattuvat olemaan huomattavasti kalsareita mielenkiintoisempia. Käytin kuitenkin jonkin verran aikaa myös sopivien vaatteiden etsimiseen. Jostain käsittämättömästä syystä tästä pitäjästä on hyvin vaikea löytää pitkiä kalsareita tai merinovilla-alusvaatteita.

Löysin kuitenkin joitakin hyödyllisiä asioita: vesitiiviitä pusseja joissa on sellainen hauska suljinklipsi (ihan sama mitä säätiedotus sanoo, en ota enää minkäänlaisia riskejä), lämpöä heijastavia foliopeittoja (en ota tämänkään suhteen minkäänlaisia riskejä) sekä UltraFire-taskulamppuja, jonka mainostettu valovirta on 10000 lumenia. Tässä näemme, mitä eroa on kiinalaisella ja kiinalaisella: Nitecore/Fenix tarjoavat kiinalaisia lamppuja, mutta jos tuotetiedoissa sanotaan lampusta lähtevän 2000 lumenia niin sittenhän niistä lähtee 2000 lumenia. UltraFiren tapauksessa sen sijaan luvattu 10000 lumenin valovirta on todellisuudessa 300 lumenia jos hyvin käy (ja jos käy huonosti, se yksinkertaisesti räjähtää ja polttaa talosi tappaen kaikki sisälläolijat).

Toisaalta UltraFire on tuttu merkki: ostin muistaakseni samanmerkkisiä lamppuja teininä DealExtremestä ja ihan hyvin ne toimivat. Suomessa oleva lamppumme saattaa jopa olla sellainen. Ennen kaikkea kuitenkin kaikissa näissä tuotteissa kiehtoo niiden halpa hinta: koko mainitun tavarakasan taskulamppu mukaanlukien saisi viidellä eurolla. Päätin kuitenkin vielä pohtia asiaa yön yli. Mitään Black Friday-alennuksia en ole nähnyt.

Iltapäivällä otin varsin onnistuneen timelapse-videon makuuhuoneestani ja bongasin 7-Elevenissä käydessäni ulkona akaattikotilon. Lähetin kuvan Nellille, joka mainitsi kyseessä olevan vieraslaji. Laji on kotoisin afrikasta, ja joku pölhö lemmikkiharrastaja päätti ilmeisesti vapauttaa sellaisen täällä luontoon.

Sitten alkoikin päivän ukkosmyrsky ja sain pari messevää salamakuvaa.

Minun täytyy ihan oikeasti avata se pankkitili. Viimeisimmästä vuokranmaksusta jäi puuttumaan 250 bahtia, vaikka lähetin 200 bahtia ylimääräistä kuluja varten.