Ciela Sripatumin haikarat

lauantaina 26. marraskuuta 2022

Katsoin aamulla tähtiporttia ja pohdin, että olenkohan kaiken tämän tähtiportinkatsomisen jälkeen yhtään paremmassa kunnossa kuin ennen sitä. Mistä sen tietää? Lihaksia ainakin särkee treenatessa aina ihan samaan tapaan.

Kävin tämän jälkeen muuten vaan katolla kävelemässä ja kas: rakennuksen ympärillä lensi kaksi hyvin suurta lintua. En tunne lintuja kovin hyvin, mutta silhuetin perusteella arvelin ne jonkinmoisiksi haikaroiksi.

Sitten tilasin ruokaa, kävin 7-Elevenissä ostamassa pari ateriaa pakastimeen ja täytin neljä puolentoista litran vesipulloni alakerran ihme räpeltimestä. Tämän jälkeen yritin kirjoittaa ja asensin koneelleni Windows 11 -virtuaalikoneen VMWare Fusion 13:a avulla. Ikävä kyllä se ei tue DirectX:ää vieläkään, eli pelien pelaaminen ei tule kysymykseen.

Internet käyttäytyy Ciela Sripatumin Sky Loungessa jokseenkin oudosti. Välillä yhteys näyttää katkeavan, välillä taas joku ohjelma toimii ja joku toinen ei. VPN näyttäisi korjaavan monet yhteysongelmat, mutta jos pidän sitä päällä niin koneeni AirDrop ei toimi.

Päänsärky alkoi vaivata, joka on siinä mielessä erikoista, että kärsin siitä hyvin harvoin. Se onneksi väistyi melko nopeasti.

Käytin tänään reilusti aikaa siihen, että surfailin internetissä tutkien erilaisia makuupusseja ja muita varusteita. Täällä on toisaalta vuoria lukuunottamatta kaikkialla niin lämmin, että kannettava ilmastointilaite olisi makuupussia tarpeellisempi. Laitoin myös kameran kuvaamaan nopeutettua videota. Päätin vakaasti käydä illalla Decathlonissa etsimässä alushousuja, sillä mökkihöperyys alkoi lähestyä uhkaavasti.

Ilta tuli, ja lähdin Decathloniin etsimään alushousuja. Löysinkin sellaisia, ja hintaa oli vain 130 bahtia. Jäivät kuitenkin ostamatta, koska kaikki olivat S-kokoa ja suuremmat olivat päässeet loppumaan. Pohdin myös vedeltä suojaavaan ponchoon investoimista.

Sitten menin Tescoon. Ostin paketillisen keksejä, karkean harjan vaelluskenkien puhdistamista varten ja kaksi kappaletta tarroilla kiinnitettäviä koukkuja pyyhkeiden ripustamista varten. Ajattelin myös ostaa semmoista laastarinauhaa, jonka voisi itse leikata sopiviksi paloiksi, mutta sellaista ei ollut, yksittäispakattua tavaraa vain. Lääkeosastolla oli kuitenkin jotain muuta kiinnostavaa: apinarasvaa. Opin jo varhaisessa lapsuudessani tämän tätini Eurooppaan kuskaaman ihmeaineen lievittävän tehokkaasti hyttysenpuremien aiheuttamaa kutinaa. Ostin purkin kahdeksalla bahtilla.

Tescon kassalla jonottamisessa menee näin ruuhka-aikana tuhottomasti aikaa, koska ihmiset voivat ilmeisesti hoitaa kassalla mitä ihmeellisimpiä asioita, maksutapahtumissa kuluu todella kauan ja lisäksi myyjät alkavat pakata asiakkaiden ostoksia kasseihin sen sijaan, että skannaisivat seuraavan asiakkaan ostoksia kuten Suomessa, automaattikassoista nyt puhumattakaan.

Palattuani kotiin päätin hankkia Lazadan ostoskoriin lisäämäni tavarat. Kyseessä on kyllä eurooppalaisittain hyvin erikoinen verkkokauppa. Se näyttää silloin tällöin koko ruudun mainoksia, tarjoaa hirvittävää määrää erilaisia pieniä alennuskuponkeja ja lisäksi siinä on tavallaan social media feed kaupoille, joka on ilmeisesti hyvin olennaisena pidetty ominaisuus koska se löytyy mobiilisovelluksen päävalikosta. Joka tapauksessa, päätin hankkia lämpöpeitot, muovipusseja, kuusi pulloa persikkajääteetä ja lisäksi UltraFiren taskulampun ihan puhtaasti uteliaisuudesta. Haluan tietää, millaisen taskulampun saa kolmella eurolla. Koko tilauksen hinnaksi tuli toimituskuluineen alle yhdeksän euroa. Laitoin tilauksen menemään… ja sitten peruutin kaiken, koska olin ilmeisesti vahingossa valinnut maksutavaksi “Cash on delivery”. Laitoin siis kaikki tavarat yksitellen uudestaan koriin ja maksoin kortilla, kuriiri vieköön tavarat talon postitoimistoon.

Muistatteko, kun ostin neljälläsadalla bahtilla laserosoittimen katukauppiaalta, joka suostui tinkimiseeni epäilyttävän helposti? Nyt tiedän, miksi. Lazadasta saa vastaavia vehkeitä alle sadalla bahtilla. Olen ollut tietämätön tämän kaupan olemassaolosta liian kauan.

Tein myös sellaisen havainnon, että ilmastointi ei ollut päällä, kun palasin kaupasta kotiin vaikka en muista sammuttaneeni sitä. Tämä voi johtua siitä, että asunnossani asuu avulias kotitonttu. Se voi johtua myös siitä, että olen oppinut sammuttamaan sen tiedostamatta. Teen aika paljon asioita tiedostamatta, eli tämä ei olisi ollenkaan poikkeuksellista. Oli kyseessä sitten tiedostamaton sammuttaminen tai kotitonttu, sähkölaskuni kiittää joka tapauksessa.