Kiinalainen taskulamppu

tiistaina 29. marraskuuta 2022

Päivä alkoi jokseenkin samoin kuin eilen. Tähtiportin katsomisen jälkeen kävin vaa’alla ja havaitsin laihtuneeni muutaman kilon. Varasin aikaa kielikoululle saapumiseen hieman vähemmän ja ehdin silti paikalle mainiosti. Minun tulee lähteä huoneestani näemmä noin kello 12:10 ehtiäkseni hyvissä ajoin perille. Junassa kuuntelin vanhaa kunnon Permabandia.

Päivä alkoi kertauksella. Toistelimme lisää vokaaleja, konsonantteja ja tooneja. Opettelimme myös lisää konsonantteja ja yritimme tunnistaa niiden väliset erot. Lisäksi ohjelmaan kuului thain ns. unreleased final consonants: sanoissa olevia viimeisiä konsonantteja ei sanota kokonaan, vaan thaimaalaiset tavallaan nielaisevat niistä puolet, jolloin voi olla vaikea kuulla että sanotaanko sitä ollenkaan. Lopuksi harjoittelimme myös yksinkertaisia keskusteluja, joissa ei ollut itselleni juurikaan uutta, mutta tulipahan kerrattua ja opittua kuinka ชื่อ sanotaan oikeaoppisesti. Olen toistaiseksi osannut vaikeuksitta jokseenkin kaiken, seuraavin poikkeuksin: en osaa erottaa laskevaa ja neutraalia toonia tyydyttävästi, tunnistaa loppukonsonantteja tai erottaa O:ta ja sitä toista O:ta toisistaan.

Sain selville, että saksalainen on kotoisin Berliinistä ja syy hänen eiliselle pikaiselle pakenemiselleen on, että hän työskentelee ohjelmistoalalla kahdeksan tuntia päivässä kielikoulusta huolimatta. Varma tapa saada sydänkohtaus ja vatsahaava parin vuoden sisällä. Kiinatar puolestaan asuu Koreassa ja hänen mielestään Thaimaassa on kesällä liian kuuma.

Illalla suuntasin suoraan kotiin, koska kaikki pakettini olivat saapuneet. Toimitus oli varsin nopea ja varsin halpa myös, mikä oli positiivista. Tarkastin tavarat innokkaasti.

Ensiksi, sain kuusi pulloa Liptonin persikkajääteetä. Se maistui autenttiselta Liptonin persikkajääteeltä. Hinta 102 bahtia. 5 tähteä.

Toiseksi, sain kaksi lämpöpeittoa. Hinta 12 bahtia ja 24 satangia / kpl. Aika ohuita, mutta menevät pieneen tilaan, ei näkyviä ongelmia. Myös 5 tähteä.

Kolmanneksi, sain useita pusseja, joihin laittaa vaatteita. Eivät selvästi ole vesitiiviitä, ja muutamassa oli kyljessä jo valmiiksi pieniä reikiä. 3 tähteä, voi käyttää tavaran lajitteluun, mutta eivät pidä sitä kuivana. Niin ei tosin myös varmaankaan missään suoranaisesti luvattu. Hinta alle 10 bahtia / kappale.

Neljänneksi, sain kiinalaisen taskulampun. Se toimii, mutta ei ole erityisen kirkas, työnjälki on kehnonpuoleista ja kaikki suoritusarvot akkukapasiteettia myöten on valehdeltu. Lisäksi käyttää vanhanaikaista Micro-USB:tä lataamiseen. Hintaa 88 bahtia ja 93 satangia. 1 tähti ihan periaatteen vuoksi.

Ostosten hinta toimituskuluineen yhteensä: 8 euroa ja 66 senttiä.

Istuttuani vähän aikaa toimettomana päätin lähteä Central Ladpraoon ostamaan pullaa. Haahuilin siellä ympäriinsä jonkin aikaa, ja sain selville, että elokuvateatterissa pyörisi Wakanda Forever. Ehkä käyn katsomassa sen jossain vaiheessa. Uusimman Avatarin ainakin käyn katsomassa. Oli ruuhka-aika, ja joka paikkaan oli hirveä jono. Ostin pullaa ja pohdin, mihin ravintolaan menisin syömään. Lopulta lähdin BTS:llä takaisin kotiin aikomuksenani tilata korealaista kanaa Grabilla. BTS:äänkin oli jonoa vallan kamalasti, mutta olen kehittänyt hyvän strategian junaan pääsemiseksi. Jonottamaan tulee aina mennä sellaiseen kohtaan, jossa on jonkin asemalaiturilla olevan rakennelman vuoksi rajallisesti tilaa jonon muodostamiseksi. Useimmat ihmiset eivät halua jonottaa niin ahtaassa tilassa, vaan pyrkivät vaistomaisesti kohti avoimempaa ja esteettömämpää aluetta. Siellä jonon pituus on kuitenkin moninkertainen ahtaaseen tilaan verrattuna. Tällä tavalla pääsen aina joko ensimmäiseen tai toiseen paikalle saapuvaan junaan.

Kotona söin kanani, ja se olikin vallan mainion makuista. Korealaiset ne osaavat kanan ja juuston yhdistämisen. Annos oli myös kunnon kokoinen.

Illalla ukkosti taas. Myös AirDrop toimii jälleen.