Thaimaalainen isänpäivä

maanantaina 5. joulukuuta 2022

Tänään on edesmenneen kuningas Bhumibolin (1927 - 2016) syntymäpäivä. Koska hän oli kansan isä, tänään on myös isänpäivä ja kansallispäivä. Koulua oli kuitenkin normaalisti. Viimeksi olimme puhuneet juomasta, tänään puhuttiin ruuasta.

Amerikkalainen kertoi, että palveli päälle kaksikymmentä vuotta yhdysvaltain armeijassa sopimussotilaana kun ei muutakaan keksinyt high schoolin jälkeen. Armeija tarjoaa kansalaisille tien pois köyhyydestä tarjoamalla asioita kuten ilmaisen terveydenhuollon ja koulutusta. Hänen äitinsä oli kuulemma merijalkaväessä kahdeksan vuotta.

Koulun jälkeen kävelin Phloen Chitiltä Siamin asemalle ja kävelin ympäriinsä kauppakeskuksissa. En kuitenkaan ostanut mitään, ja lähdin pian takaisin kotiin. Kävin Kasetsartin kautta, koska siellä oli edelleen markkinat (joiden syykin on nyt selvä). Ostin valkosipulileipiä, korealaisen jättikokoisen mozzarellatikun ja jonkinlaisia kalan muotoisia pannukakkuja, joista yksi oli täytetty nutellalla, toinen juustolla ja kolmas foi thongilla.