Urheilukohtaamisia

tiistaina 13. joulukuuta 2022

Tänään aamulla havaitsin tähtiporttia katsoessani, että oikea polveni alkoi särkeä rasituksessa. Jossakin macho-mielenhäiriössä tein silti harjoitukset loppuun. Perjantaina alkavaa vuoristovaellusta ajatellen havainto ei ollut erityisen mieltä ylentävä.

Lähdin kielikouluun tavalliseen tapaan noin kello 12:16 lähtevällä junalla. Siellä oli käynyt kato: vain kaksi oppilasta oli paikalla. Lisää kuitenkin tuli ajan myötä, ja lopulta meitä oli viisi. Amerikkalaista ei ole näkynyt alkuviikolla.

Tänään puhuimme ajan ja paikan ilmaisemisesta: oletko tehnyt sitä tai tätä ja milloin teit sen ensimmäisen tai viimeisen kerran. Opiskelu alkaa käydä varsin haastavaksi. Uusia sanoja tulee edelleen kaksi-kolme A4-arkillista päivässä, enkä mitenkään opi niitä kaikkia. Toonijärjestelmä ei auta asiaa, kun sana maa voi tarkoittaa koiraa, hevosta, verbiä tulla ja ties mitä muuta toonista riippuen. Kielessäkin on ikävästi afta, joka vaikeuttaa puhumista.

Kävin eilen kiinattaren kanssa ostamassa sulkapallomailat, koska hän halusi pelata kanssani. Voi kuitenkin olla, että joudun jättämään sen polveni takia väliin ainakin tällä viikolla. Polvea nimittäin kihelmöi vielä koulussakin. Kroppani tuntui osapuilleen Olkiluodon kolmosreaktorilta: periaatteessa vielä uusi ja kunnossa, mutta totaalisesta käytön puutteesta johtuen vähän ruosteinen ja hapertunut sieltä täältä. Toivottavasti tämä ei tarkoita sitä, että kyseessä on jonkinlainen vamma joka muuttuu pahemmaksi jos polvea yrittää käyttää.

Koulusta päästyäni suuntasin yliopistolle, jossa kävin uimassa minulle viestitelleen Khao Luangin retkikunnan jäsenen kanssa, kutsuttakoon häntä nimellä Faa. Faa olikin oikein hyvä uimari. Hän nauttii kotimaanmatkailusta, merellisestä ruuasta, työskentelee paikallisessa VTT:ssä ja puhuu englantia kohtalaisen kehnosti, joka pakotti minut harjoittelemaan thain puhumista.

Illalla ostin jonkinlaista japanilais-thaimaalaista liharuokaa taloni eteen parkkeeratusta pikkukuormurista. Polvi tuntui lähes normaalilta, mutta vakaana aikomuksenani on keskittyä seuraavat pari päivää käsien treenaamiseen. Havaitsin myös saaneeni postia Ruotsista.