Neljätoista tuntia bussissa

torstaina 15. joulukuuta 2022

Asuntooni saapunut tarkastaja tuli paikalle kokonaisen tunnin myöhässä, eli en saanut mitään aikaan ennen kouluun lähtöä. En tullut tästä hyvälle tuulelle. Tähtiportinkin jätin katsomatta, koska polveni oli yhä kyseenalaisessa tilassa ja ylävartalo muuten vain harjoituksesta kipeä.

Koulussa puhuttiin perhesanoista ja kerrattiin ajasta kertomista. Suksin ovesta välittömästi koulun päätyttyä ja matkustin BTS:llä Phahon Yothin 59:lle josta lähdin noin kello 16:47 viitapirun vaihdilla Tesco Lotukseen sadatellen mielessäni sitä, että tämäkin piti jättää viime tinkaan. Ostin Decathlonista pitkähihaisen paidan, ultraviolettisäteilyltä suojaavat hihat ja lyhyen pohdinnan jälkeen myös lierihatun. Sitten ostin Lotuksesta vedenpitäviä pusseja, aurinkovoidetta ja keksejä. Ostoskierros sujui ennätysajassa, ja ravasin takaisin BTS-asemalle ja sitä kautta kotiin. Tungin varusteet reppuun ja havaitsin, että ehdin jopa käydä 7-Elevenissä ostamassa lämpimän leivän ennen lähtöä.

Minä ja skotti tapasimme selkeästä turhaumasta kärsivän Nellin Kasetsartin asemalla. Hän odotti nelikon viimeisen jäsenen elin Nänin saapumista paikalle, jotta voisimme ottaa taksin. Ennen pitkää Nän saapui paikalle, ja otimme taksin.

Varsin pitkän ajomatkan jälkeen kuljettaja ilmoitti: ”Lotä”. Merkitys: olemme saapuneet Rangsitin Tesco Lotukselle, josta retkikunnan pakettiauto poimisi meidät kyytiin. Menimme sisään. Nelliä tentattuamme skotti ja minä havaitsimme, että meillähän on runsaasti aikaa ja aiempi kauppakierrokseni oli jossain määrin tarpeeton. Täällä oli myös Decathlon, josta kävin jälleen etsimässä pitkiä kalsareita. Ei ollut.

Havaitsin jossain vaiheessa unohtaneeni puhelimen laturin sekä kellon laturin kotiin, joka oli harmillista. Varavirtalähde kyllä oli mukana.

Aika kului, eikä meitä kyyditsevää pakua näkynyt eikä kuulunut. Kauppakeskusta alettiin sulkea, ja menimme ulos odottamaan. Minä, Nell ja Nän pujahdimme jossakin vaiheessa takaisin sisään käydäksemme vessassa. Sinä aikana kun suoritimme asiaamme ovet oli lukittu riippulukoilla, emmekä päässeet enää ulos! Kauppakeskuksen käytävillä oli kuitenkin runaasti tavaroitaan kerääviä kojunpitäjiä, jotka neuvoivat meidät sivuovesta pihalle.

Lopulta matkanjärjestäjän Toyota Hiace tuli paikalle joskus kello kymmenen jälkeen reilusti aikataulusta myöhässä. Nousimme kyytiin ja lähdimme huoltoaseman kautta kohti pohjoista.

Skotti on puhunut thaita koko päivän.