Farangia koijataan, farangia pumpataan

maanantaina 19. joulukuuta 2022

Lämpötila oli vajonnut alle kahteenkymmeneen asteeseen yöllä, eikä noussut päivälläkään kuin kahteenkymmeneenviiteen. Siaminlahdella oli ollut ankara myrsky, ja yksi kuninkaallisen laivaston korveteista oli mennyt merenpohjaan vieden mukanaan useita merimiehiä.

Havaitsin tänään, että kielikoulun ensimmäisestä kurssista oli jäljellä enää pari päivää. Pieni loma tuleekin tarpeeseen, kyllä tämä opiskelu nimittäin työstä käy. Perjantaina 23. päivä koululla on ilmeisesti jonkinlaiset pippalot. Sinne pitäisi kaiketi hankkia jotain viemistä.

Koulun jälkeen päätin käydä centralwOrldissa syömässä. Söin tunnistamattoman ruokalajin japanilaisessa riisimunakaspaikassa. Sitten katselin vähän kirjakauppoja, mutta en löytänyt mitään erityisen kiinnostavaa. Pitäisi ehkä ostaa muutama joululahja paikallisille kavereille.

Törmäsin CentralwOrldissä kiintoisaan varavirtalädekojuun. Olin tullut siihen lopputulokseen, että haluan hankkia toisen varavirtalähteen, koska yhden saa näköjään kulumaan loppuun parissa päivässä vuoristovaelluksella, etenkin kun kenttä on heikko. Olin löytänyt aivan hiljattain erään hienon MagSafe-latausta sekä tavallista langatonta latausta tukevan mallin Lazadasta, mutta sen rakenne oli sellainen, etten tiennyt sopisiko se yhteen iPhone 14 Pro -mallin kanssa. Esteeksi saattaisi muodostua se, että se oli suunniteltu iPhone 12 Pro:lle, jonka kameramoduuli on fyysisesti paljon pienempi kuin 14 Pro:ssa. Tämä koju antoi minulle kuitenkin mahdollisuuden testata laitetta. Testauksen tulos: puhelimen saa kiinnitettyä vaivatta paikalleen, kunhan vain siinä on suojakuori päällä. Ilman sitä se on vähän nihkeää, mutta mahdollista. Hintaa oli 1800 bahtia. Päätin ostaa sen mieluummin Lazadasta 900 bahtilla.

Kävelin myös Nanan alueella katselemassa kadulla kaupattavaa turistikrääsää. Viimeksi ostin täältä ylihintaisen laserosoittimen, ja halusin tarkastella muunkin tavaran hintatasoa. Kaikki muukin oli säädyttömän kallista, ensimmäinen hintapyyntö oli useimmiten kymmenkertainen Lazadan hintoihin nähden. Neuvottelemalla sen sai toki pudotettua puoleen, mutta se oli siltikin monta kertaa kalliimpi kuin internetissä.

Yön saapuessa havaitsin, että olin lopen kyllästynyt kauppiaiden kanssa vänkkäämiseen. Ihmeellistä teatteria ja turistien rahastusta. Onneksi tavaraa saa myös internetistä.