Voin kelvollisesti

perjantaina 20. tammikuuta 2023

Heräsin kuudelta, kirjoitin, opettelin thaita ja mesosin internetfoorumeilla noin kymmeneen asti. Sitten lipsahti sekakäytön puolelle, kun otin kurkkutabletin, ibuprofeenipillerin ja join kupillisen paikallista Mucomyst-versiota. Vointini oli tässä vaiheessa oikeinkin hyvä. Olin nukkunut varsin vähän ja ajattelin ottaa nokoset ennen kielikouluun lähtöä.

Juuri ennen kun olin menossa nukkumaan, puhelimeeni kilahti viesti jonka mukaan tänään testattaisiin taloni palohälyttimiä aiemmin tiedotetulla tavalla. Sitten tuli vielä selvennys lisäviestin muodossa: testi alkaisi nyt. No mutta totta kai. En olisi halunnutkaan nukkua. Yritin silti. Jossakin vaiheessa käytävältä alkoikin kuulua meteliä, mutta se toi mieleeni ennemmin Thaimaan viidakoissa elävän suihkumoottorisatiaisen kuin palohälyttimen.

Kävin kielikoulussa, enkä tuntenut jääneeni ollenkaan jälkeen. Oikeastaan tunne oli päinvastainen: kun opettaja antoi tehtäväksi esittää kysymyksiä parille, kiinatar ja britti eivät kumpikaan ymmärtäneet. Opettaja kyllä ymmärsi, ja selitti tarkemmin. Changwat jonka opettelimme viime viikolla ja khrai joka opeteltiin jo ykköskurssilla näyttivät unohtuneen. Mitäs täällä on laiskoteltu? Tänään opeteltiin parturointisanastoa, ja seuraavaksi meidän pitäisi opetella kuukausien nimet.

En köhinyt, kakonut tai pärskinyt näiden kolmen tunnin aikana käytännössä ollenkaan. En siltikään todennäköisesti olisi varmuuden vuoksi mennyt paikalle, jos minua ei olisi uhattu ulostaa kurssilta. Joka tapauksessa, nyt minulla on kaksi päivää lisää aikaa parantua rauhassa.

Internetissä tekemäni TM47 eli 90 days report -paperini on hylätty. Ilmeisesti arkaainen sääntö, jonka mukaan se täytyy tehdä ensimmäistä kertaa paikallisesssa byrokratilan kaikkein pyhimmässä on yhä voimassa. Voin onneksi varata sitä varten ajan virastoon eikä minun tarvitse jonottaa. Päätin tiedustella niin tästä asiasta kuin kuukauden päästä vanhenevasta viisumistanikin kielikoululta ensi viikolla.

Havaitsin illalla, että syömiäni Strepsils Maxpro (myydään Suomessa nimellä Strefen Orange) -kurkkutabletteja on terästetty flurbiprofeenilla, joka on tulehduskipulääke samaan tapaan kuin ibuprofeeni. Niitä ei siis saa missään nimessä syödä sekaisin. Eipä tullut tämäkään mieleen aikaisemmin tänään, kun söin niitä sekaisin. Tuskin yhdestä kurkkutabletista tosin suurtakaan vahinkoa aiheutuu.

Kieleeni on muodostumassa suurikokoinen afta oikealle sivulle. Elämä on kärsimystä.

Lopuksi kuva aasialaisesta ja amerikkalaisesta Pringles-purkista.