Chatuchakin lemmikkimarkkinat

sunnuntaina 29. tammikuuta 2023

Juuri kun pääsin valittamasta pilvisestä säästä on se muuttunut paljon aurinkoisemmaksi. Pelasin jälleen eilen sulkapalloa kiinalaisten kanssa, ja heidän määränsä oli kasvanut kolmesta viiteen. Olin vaarassa joutua syömään kiinalaista hot pottia toista kertaa tällä viikolla (hinta kirjaimellisesti kymmenkertainen thai-annoksiin verrattuna eikä mikään suoranainen makuelämys, vaikka sen alas saankin) mutta onnistuin onnekkaan sattuman kautta eksyttämään kiinalaiset Chinatownin liikennekaaoksessa.

Lähdin tänään uudestaan Chatuchakin lemmikkimarkkinoille poistuen BTS:stä Mo Chitin asemalta Mixt Chatuchakin kauppakeskuksen taakse. Kuten jo edellisessä artikkelissani totesin, sieltä löytyy enemmän uhanalaisia lajeja kuin Thaimaan viidakoista yhteensä. Olen myös saanut selville, että sunnuntaisin se on kunnolla auki.

Menin siis, näin ja koin. Kävelin alueella kolmisen tuntia tutkaillen hirvittävää määrää kaloja, lintuja, matelijoita ja nisäkkäitä. On sanottava, että kaikkien eläinten elinolosuhteet eivät olleet niin sanoakseni parhaasta päästä. Jotain katkarapua ei hirveästi kiinnosta akvaarion koko, mutta erityisesti papukaijojen pitäisi päästä lentämään päivittäin, ja jotenkin en usko että näin tapahtuu. Pohjois-Amerikasta tuodut pesukarhut ovat paksuturkkisia kylmän ilmanalan eläimiä jotka eivät sovi tropiikkiin laisinkaan. Mangusteja pidetään erillään pienissä häkeissä, vaikka ne ovat laumaeläimiä, joiden pitäisi päästä kaivamaan tunneleita. Kaiken huippu oli kaksi häkkiin survottua tupsukorvaista aavikkoilvestä. Noh, otin paljon kuvia. Niistä tehköön jokainen omat päätelmänsä.

Kohtasin yllättäviä vaikeuksia, kun eilen syömäni intialaisruoka alkoi kiertää hieman vatsassa ja kävin päästämässä pönttöön Mixt Chatuchakin pohjakerroksessa. Tajusin liian myöhään, että vessassa ei ollut vessapaperia ja mikä vielä yllättävämpää, ei myöskään thaimaalaista persuuksenpesusuihkua. Jouduin vetämään housut ylös ja etsimään paperia toisista kopeista. Ei ollut. Sitä oli kuitenkin saatavissa käsienpesualtaiden kohdalla. Otin rullasta runsaasti paperia ja menin sitten koppimaan viimeistelemään toimitukseni.

Illalla menin jälleen katolle kuvaamaan timelapse-videota Don Mueangin kentältä lähtevistä koneista kohtuullisella menestyksellä.

Minun piti käydä Faan kanssa Chiang Maissa ensi viikonloppuna. Torstaina tapasimme varataksemme liput ja saimmekin bussimatkat varattua. Samalla kuitenkin Bomb’r pelmahti jostain paikalle ja minulle valkeni, että he ovat aika hyvää pataa keskenään. Liian hyvää. Seura tekee kaltaisekseen. Tässä kohtaa joku sisäinen hälytyssireenini alkoi soida, ja olin vähällä perua koko matkan.

En kuitenkaan tehnyt niin, ja se ei lopulta ollut tarpeellistakaan: eilen Faa halusi perua matkan jostain syystä itse ja palautti minulle bussimatkarahat. Mitähän noiden kahden välillä on meneillään, vai mistä on kyse?