Makuupussinmetsästyskauden avaus

torstaina 2. helmikuuta 2023

Aamulla katsoin tähtiporttia, prokrastinoin ja pesin pyykkiä.

Kielikoulun korealainen jatkoi tänään varsin tarinointiaan selittämällä olevansa 41-vuotias. Hän näyttää arviolta 20-vuotiaalta. Vaikutti siltä, että hän oli edellisen kuukauden Koreassa vietettyään unohtanut merkittävän määrän varsin olennaisia thain kielen perussanoja. Opettajattaremme antoi hänen ymmärtää varsin tomeralla äänensävyllä, että ehkä olisi ehkä parempi harkita siirtymistä takaisin alemmalle tasolle. Arvelisin hänen olevan mitä todennäköisimmin oikeassa. Opettaja puhui myös paljon siitä, kuinka kieltä tulee hänen mielestään kuunnella ja puhua, muistiinpanoilla ja sanojen pänttäämisellä ei niin ole väliä. Kyllä lapsikin kuulemma oppii kuuntelemalla, vaikkei pänttää mitään. Tämä ei ole yhtään samanlainen tapa oppia kieltä kuin suomalainen sanojen ja kieliopin ulkoaopettelu, mutta kukapa tietää, ehkä hän on oikeassa. Suomalaisessa lähestymistavassa nimittäin tuntuu tulevan mukana aina kielen puhumisen pelkääminen. Koko selostus tuli tietysti thain kielellä ja olen itse asiassa melko yllättynyt siitä, että ymmärsin sen pääsisällön. En tosin tiedä, ymmärsikö kohderyhmä eli korealainen. Olen kuitenkin suoraan sanoen yllättynyt, jos hän tulee vielä huomenna paikalle.

Olen havainnut kiintoisan asian thaimaalaisista miestenvessoista. Suomalaisista vastineistaan poiketen julkisten tilojen vessojen pisuaareille näkee yleensä vessan oviaukolta eli ihan käytävältä asti, ainakin sopivasta kulmasta.

Kävin illalla kuudessa eri ostoskeskuksessa etsimässä tarkoituksiini soveltuvaa makuupussia laihoin tuloksin. Internetissä katselemani Sea to Summit Spark I painaa alle 400 grammaa ja on pakattuna juomapulloa pienempi. Se on menestynyt testeissä kohtalaisen hyvin ja harkitsin sellaisen hankkimista, mutta hinta on täällä täysin säädytön. Saksan Amazonista ko. nukkumisnyssäkän saisi Suomeen alle yhdeksällä tuhannella bahtilla, mutta täällä ihanan halvassa Thaimaassa CentralWorldin ulkoiluvarustemyymälä yrittää karhuta samasta tuotteesta peräti viisitoistatuhattaviisisataa bahtia. Hintaero oli niin suuri, että otin sen henkilökohtaisena loukkauksena ja tarkoituksellisena faranginkoijaamisena. Harkitsin poliisin soittamista paikalle ja ilmiantavani kyseisen puljun Thaimaan maineen mustaamisesta matkailijoiden silmissä, koska sen se olisi toden totta ansainnut, mutta en uskonut osaavani selittää asiaani thaiksi aivan vielä. Lazadassakaan tuotetta ei ole myytävänä, niin kuin ei muitakaan vertailukelpoisia Númenórissa valmistettuja makuupusseja. En ollut ollenkaan hyvällä tuulella tämän episodin jälkeen. Päätin mennä kotiin googlaamaan ja syömään riisiä.

Nell kertoi minulle illalla, että hänen työparinsa Meow oli lopettanut opinnot. Syynä on se, että ilmeisesti yksi proffista on persläpi. Nell haluaisi myös lopettaa, mutta sanoo että hänen opintonsa ovat melkein valmiit ja että hän on upottanut opintoihin 100 000 bahtia (uponneet kustannukset). Eivät ne opinnot täälläkään aina niin kovin auvoisilta kuulosta.