Makuu­pussin­metsästys­kausi, päivä II

perjantaina 3. helmikuuta 2023

Olin Googlannut eilen illalla armottomasti etsien ulkoiluvarustemyymälöitä. Olin löytänyt useita potentiaalisia makuupussikauppiaita, mukaan lukien kiintoisan japanilaisvalmistajan Snow Peakin jälleenmyyjän.

Makuupussinmetsästyskausi jatkui aamulla sillä, että hankin keräämilläni kanikorttibonuspisteillä kymmenen ilmaista matkaa ja suuntasin tutkimaan kyseisiä myymälöitä. Ensin pysähdyin Arin asemalla ja yritin käydä kaupassa nimeltään Ari Outdoor Camping & Hiking Supplies. Se oli kuitenkin suljettu, ja kaupasta ulostautunut mies sanoi sen avautuvan tänään kello 2 iltapäivällä. Normaalisti se avautuisi kymmeneltä. Menin takaisin BTS-asemalle ja kuljin BTS:llä itään kunnes menin muutaman aseman verran kielikoulun ohi ja kävelin sitten vielä kaksikymmentä minuuttia. Snow Peak -myymälä löytyi. Siellä oli jotakuinkin kaikkea, yhtä tuotekategoriaa lukuunottamatta. Arvaatte varmaan, mikä tämä kategoria oli. Snow Peakin tuotteiden muotokieli oli yleisesti ottaen varsin silmää miellyttävä, mutta ne vaikuttivat yleisesti ottaen jokseenkin raskailta ja suurikokoisilta, joka ei ole tässä hommassa eduksi.

Kuten minä ja kiinalainen olimme arvelleet, korealainen ei ollut enää keskuudessamme kielikoulussa, vaan oli siirtynyt takaisin tasolle 2. Eipä tämä meille jäljellä olevillekaan kovin helppoa ole. Kuten todettua, emme voi käyttää minkäänlaista sanakirjaa apuvälineenä, koska kirjoitusjärjestelmä on translitteraatiopohjainen. Kaikkia ilmaisuja ei myöskään ole oppikirjassa. Opettaja kirjoittaa monet sanat myös vähän eri lailla kuin kahdella aiemmalla kurssilla. Jos keskustelussa tulee jokin vastaan jokin sana, jota emme ymmärrä opettaja selittää sen poikkeuksetta thaiksi ja väärinymmärryksen vaara on nollasta poikkeava.

Koulusta päästyäni menin takaisin Arin ulkoiluvarustemyymälään. Siellä oli hyvin monenlaista, mukaan lukien Hennessyn viidakkoriippumatto, jota onkin etsitty tässä semmoiset pari kuukautta. Juttelin myyjän kanssa ja kyselin makuupusseista valittaen, että minulla tulee nukkuessa aina kylmä. Mainitsin käyneeni Khao Luangilla ja manasin sääolosuhteita, ja kysyttäessä tarkensin vielä että sillä Khao Luangilla joka on lähellä Nakhon Si Thammaratia. Lisäksi mainitsin käyneeni Doi Pui Luangilla, ja tarkensin niin ikään että sillä Doi Pui Luangilla joka on Mae Hong Sonin provinssissa. Thaimaalaisilla taitaa olla käytössä aika paljon samoja nimiä eri vuorille. Suomessakin on toisaalta kolmekymmentäyhdeksän Pyhäjärveä eli tässä ei ole mitään ihmeellistä. Myyjä esitteli erästä Therm-a-restin mallia, jonka tiesin varsin laadukkaaksi ja näytti, kuinka sen voi pakata greipin kokoiseksi. Myyjä oli sitä mieltä, että puhuin thaita varsin hyvin. Olin oikeastaan itsekin varsin hämmästynyt, että olin paitsi osannut selittää asiani suurilta osin thaiksi niin myös ymmärtänyt suuren osan thainkielisestä jatkokysymyksistä.

Päätin pohtia asiaa, ja siirryin tapaamaan erästä internetissä hiljattain tapaamani tuttavuutta puistoon. En ole koskaan ennen käynyt tässä nimenomaisessa puistossa. Keskellä puistoa oli lähes hiljaista ja näkymät olivat paikoin varsin mainiot. Siellä oli myös paljon thaimaalaisia ottamassa valokuvia.

Illalla kävin vielä uudestaan Arin urheiluvarustekaupassa. Tällä kertaa tutkin erityisen tarkkaan Hennessyn riippumattoa. Se oli kuitenkin vanhaa mallia, siinä oli yksikerroksinen pohja ja se oli käyttööni tarpeettoman suurikokoinen ja raskas. Painoa oli puoli kiloa enemmän kuin optimaalisella pienemmällä mallilla. Siinä ei myöskään ollut ns. snakeskinejä, apuvälineitä jotka tekevät kyseisten riippumattojen pakkaamisesta ja purkamisesta helppoa.

Myöhemmin illalla tilasin ankaran makuupussigooglauksen lomassa Hennessyn viidakkoriippumaton osoitteeseeni Suomeen välttääkseni tulliyllätykset sekä toimituskulut. Ne olivat sattumoisin tarjouksessa valmistajan sivuilla, ja snakeskinit sai kaupan päälle. Tilasin niin ikään makuupussin kaksoispohjien väliin asetettavan ruumiinlämpöheijastimen, jonka tarkoitus on estää lämmön säteileminen harakoille nukkujan selkäpuolelta. Kyseistä vekotinta voi sitten käyttää seuraavalla thaimaanreissulla.