Uudestisyntynyt ja kuolemanväsynyt

tiistaina 21. helmikuuta 2023

Sain nukuttua junassa. Siihen vaaditaan, että vetäydyn nukkumispussiini korvatulppien kanssa ja silmälaput päässä merinovillakerrastossani. Lisäksi minun tulee käyttää junan kylpypyyhevilttiä, mutta siten että se on päälläni kaksinkerroin.

Ihme kyllä, juna saapui Bang Suen asemalle täysin aikataulussa. Menin suoraa tietä kielikouluun, koska muuten olisin myöhästynyt tunnilta. Nell palasi kasviensa kanssa yliopistolle.

Ehdin ajoissa. Kiinalainen sen sijaan tapojensa vastaisesti tuli paikalle reilusti myöhässä. Ohjelmassa oli taas hieman IT:tä, puhetta muun muassa ammateista ja thain kielen monikosta, jos sitä nyt voi monikoksi sanoa.

Kotona kävin hakemassa postitoimistosta kiinasta tilaamani sulkapallomailan, jonka piti olla Yonex Astrox 88D Pro. Noh, eipä ollut. Tarkempi tutkinta paljasti, että maila oli väärennös. Tämä ei ollut kovin yllättävää. Oikea Astrox 88D Pro maksaa nimittäin noin 200€, mutta minä pulitin omastani vaivaiset 15€. Tästä ei tosin tainnut tulla suurtakaan tappiota, mailan aitoudella nimittäin tuskin on paljoakaan väliä kaltaiselleni aloittelijalle.

Minulla oli varsin kiintoisat fiilikset matkan jälkeen. Olin jo edellisellä viikolla kokenut olevani melkoisen väsynyt kaikesta tästä kotimaanmatkailusta, mutta tänä aamulla oloni oli kuin uudestisyntyneellä. Illalla alkoi taas väsyttää. Pieni tauko reissaamiseen voisi ehkä olla paikallaan.