Sateinen Osaka

perjantaina 7. huhtikuuta 2023

Osakassa satoi taivaan täydeltä. Olin kävellyt kahtena edellisenä päivänä yhteensä yli neljäkymmentä kilometriä, joten en kokenut tarvetta harrastaa tänään ylen määrin liikuntoa.

Menin aamulla taas veitsikauppaan porkkanaa leikkelemään ja pohdiskelemaan, ja sain koulutusta oikeaoppisessa veitsenteroituksessa. Veitsi tulee teroittaa neljäntoista asteen kulmassa. Kuten varmasti kaikki tiedämme, tämä kulma saavutetaan helpoiten laittamalla kaksi yhden jenin kolikkoa päällekkäin hiomakiven päälle ja tukemalla terä sitä vasten. Minulle huomautettiin myös, että hiomakivi menee ajan myötä mutkalle, jos sitä ei hio säännöllisesti tiiliskiveä vasten. Minulle myös esiteltiin tällaista mutkalle mennyttä hiomakiveä. Hiomakivikin siis kaipaa hiomista. Tämä oli uutta tietoa.

Tämän jälkeen suuntasin katselemaan muita veitsikauppoja. Löysin sellaisia, mutta niissä ei ollut porkkananleikkausmahdollisuutta. Kiertelin vähän muissakin kaupoissa, söin tonkatsun ja selvitin, että junia seuraavalle etapille lähtee tasatunnein.

Illalla pesin hostellilla pyykkiä. Harmillisesti kolikkopyykkikoneita oli vain kaksi, joten jouduin odottelemaan koneen vapautumista. Pesu maksoi 300 jeniä. Singaporessa yrittivät muinoin karhuta peräti seitsemän äsdollaria.