Paluu Bangkokiin

tiistaina 11. huhtikuuta 2023

Heräsin 5:45 ja lähdin lentokentälle. Metro kulki lentokentän kotimaan lentojen terminaaliin kahdessatoista minuutissa. Nousin bussiin, joka kulki ulkomaanlentojen terminaaliin. Tässä kului kauemmin kuin metromatkassa.

Jouduin taas jonottamaan, koska laukkuni meni ruumaan. Jono kulki hermoja raastavan hitaasti, enkä lainkaan ymmärtänyt, miksi ihmisillä kului tiskillä niin kauan. Yksi pariskunta alkoi purkaa ja pakata laukkujaan tiskin edessä. Itse hoidin muodollisuudet parissa minuutissa. Minulta tiedusteltiin tiskillä myös poistumislennosta, mutta sehän oli jo varattu. Käsimatkatavaraa ei punnittu.

Sitten siirryin jonottamaan turvatarkastukseen. Jonotus vaikuttaa olevan Japanissa vähintään samanlainen kansallisharrastus kuin Suomessa. Tämäkin jono oli valtavan pitkä, mutta ainakin se liikkui kohtuullista vauhtia.

Täytin vesipulloni vessassa ennen koneeseen nousua. Lennolla pelailin kännykkäpeliä ja tilasin henkilökunnalta thaiksi nuudeleita. Ruojakkeet veloittivat nuudelipurkista euron ja kuusikymmentä senttiä, mikä oli hirveää ryöstöä. Supermarketista purkin olisi saanut kolmellakymmenellä sentillä. En ole myöskään varma, sainko koskaan vaihtorahoja sadan bahtin setelistäni.

Minun on sanottava, että Japanista lähteminen oli vaikeaa. Maa oli varsinainen nörttiparatiisi, ja sen luonto vaikutti hyvin monimuotoiselta. Jos laskuni ovat oikein, Japani on kahdeskymmeneskuudes maa, jossa käyn. Varmaa on kuitenkin, että se on tähänastisista vierailukohteistani kaikkein mielenkiintoisin.

Laskeuduimme Bangkokiin. Sain kolmenkymmenen päivän turistiviisumin ilman minkäänlaisia vaikeuksia. Kun alunperin tänne marraskuussa saavuin, se oli neljäkymmentäviisi päivää. Kylläpä nämä jaksavatkin venkslata näiden säädöksien kanssa. Japani ja Singapore lykkäsivät suoraan kolmen kuukauden viisumin käteen, mutta Thaimaassa vastaava ei tule kuuloonkaan. Vietnamin Sosialistisessa Kansantasavallassa saat oleskella vain viisitoista päivää. Mikä siinä on, että mitä kehittymättömämpi maa, sitä suuremmat ovat kuvitelmat siitä, että kaikki haluavat sinne ja maahantulo on vaikeampaa?

Joka tapauksessa, hain kassini liukuhihnalta ja lähdin sitten taksilla kotiin. Jauhoin joutavia taksikuskin kanssa koko matkan kotiovelle. Taksikuskin mielestä osasin thaita hyvin. Suomesta hän ei ollut koskaan kuullutkaan. Ruotsin tiesi.

Olin muistanut sammuttaa lähtiessäni ilmastoinnin, mikä oli mukavaa. Tilasin ruokaa lähiravintolasta ja pesin shortsini ensimmäistä kertaa viiteen kuukauteen.

Lämpötila Bangkokissa oli miellyttävät kolmekymmentäkahdeksan astetta.