Kuningaskunnan tulevaisuus

lauantaina 11. marraskuuta 2023

Tänään kävin valmistujaisissa, joihin minut oli kutsuttu.

Soviteltuani jälleen erilaisia kenkiä CentralWorldissa lähdin ilmastoidulla bussilla Kuningas Mongkutin Teknilliselle Yliopistolle Thonburiin eli joen toiselle puolelle. Valmistuva henkilö oli se, jonka viime kerralla matkani viime metreillä tapasin. En kuitenkaan tiennyt, mitä odottaa. Juttu oli tavallaan ensin kuivunut kokoon, mutta myöhemmin kesällä hän oli ajoittain ilmaissut kiinnostusta tavata minut. Olimme alkaneet taas jutella enemmän saavuttuani Thaimaahan, mutta emme olleet vielä tavanneet toisiamme.

Bussimatkassa piti kestää tunti, mutta siinä menikin melkein kaksi. Halpaa se kuitenkin oli, 25 bahtia. Lopulta ollessamme jumissa liikenneruuhkassa kun matkaa oli vielä pari kilometriä hyppäsin ulos bussista ja aloin kävellä. Kävelin bussia nopeammin. Nähtävästi muutama muukin oli matkalla samoihin valmistujaisiin.

Katujen varsilla oli kojuja, joissa myytiin tilanteeseen sopivasti valmistumiskaapuisia nalleja, kukkapuketteja ja kaulan ympärille ripustettavia koristeita, joissa oli läpinäkyvissä kuorissa kahdenkymmenen, viidenkymmenen tai sadan bahtin seteleitä. Hankin kukkapuketin. Sopiva pehmolelu minulla jo olikin.

Pääsin yliopiston portista sisään. Siellä oli varsinaista juhlahumua: paljon ihmisiä koulupuvuissa ja punakultaisissa valmistujaiskaavuissa ja vieläkin enemmän vanhempia ja sukulaisia. Vähän eri meininki kuin kotopuolessa. Kärttyinen vahtimestari lykkää tutkintotodistuksen käteen tammikuisena talvipäivänä ilman onnitteluja. Noh, kai sielläkin joku seremonia olisi ollut, minua vain vitutti koko lafka niin paljon etten halunnut mennä sinne.

Ystäväni vaikutti olevan iloinen nähdessään minut ja että olin tullut hänen valmistujaistilaisuuteensa. Hänen kanssaan oli mukava jutella. Tapahtuma jätti minut silti hieman hämmentyneeksi.

Palasin bussilla kotiin, joskin nyt kuljin suuremman osan matkasta BTS:llä. Kävin matkalla myös MBK:ssa Supersportsin myymälässä, jossa on joskus halpoja (toivoakseni jopa aitoja) kenkiä. Sopivia malleja ei kuitenkaan löytynyt.