Uusia aluevaltauksia

tiistaina 30. tammikuuta 2024

Tartuin toimeen ja päätin peruuttaa aiemmin viisumia varten varaamani Malaysia Airlinesin lentolipun. Oletin, että minun pitäisi soittaa lentoyhtiöön kuten olin ennenkin tehnyt. Latasin kuitenkin hetken mielijohteesta lentoyhtiön mobiilisovelluksen, ja sitä kautta lento oli mahdollista peruuttaa internetitse kahdella napinpainalluksella. Kuten muistamme, puljun verkkosivuilla sitä ei voinut tehdä laisinkaan.

Pelasin lisää WipEout HD:ta ja tilasin pizzaa. Se oli aika kallista. Totesin kuitenkin olevani jostain syystä kyllästynyt paikalliseen ravintolavalikoimaan, niin valtavan laaja kuin se olikin. Halusin khmeriläistä ruokaa! Pohdin asiaa mielessäni ja totesin, että minun pitää varmaan jossain vaiheessa mennä takaisin Kamputseaan ja käydä parilla kokkauskurssilla. Länsimaisen ruuan valmistaminen Thaimaassa on haastavaa, koska lähes kaikki tietämäni reseptit vaativat uunin, jota thaimaalaiset eivät asuntoihinsa asenna. Lisäksi suuri osa tarvittavista aineksista on erittäin kallista tuontitavaraa, eli on sekä helpompaa että halvempaa vain mennä ravintolaan tai tilata ruokaa kotiin. Kamputsealaisen keittiön käyttämät ainekset ovat kuitenkin uskoakseni täysin samoja kuin thaimaalaisen keittiönkin, valmistusmenetelmät samoin. Voisin myös tehdä listan ruokalajeista, joita olen joskus täällä syönyt ja havainnut kelvollisiksi. Se tekee ruuan valikoinnista helpompaa, normaalisti tilausta tehdessä todennäköisesti muistaa vain osan niistä ruokalajeista, joita on joskus tullut syötyä.

Illalla päätin kokeilla uutta peliä nimeltään RimWorld. Se olikin mitä mielenkiintoisinta digitaaliviihdettä. Vaikuttaa pahasti siltä, että sen parissa vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Ilmanlaatu on ollut Bangkokissa heikko, kuten sillä on tähän vuodenaikaan tapana olla.