Johan on markkinat

tiistaina 6. helmikuuta 2024

Aamulla kävin tavalliseen tapaan kuntosalilla.

Ulkona oli aika lämmintä. Kummallista. Vielä pari viikkoa sitten 33ºC tuntui suorastaan viileältä. Olen varmaan ollut ilmastoiduissa tiloissa turhan paljon.

Koulussa puhuttiin vaatteiden pesemisestä. Juttelin luotto-opettajani kanssa verkkosivuista. Olen myös päättänyt antaa opettajalle virallisen lempinimen: Tästedes hänestä käytetään nimitystä opettaja Kynänen. Domain ja DNS ovat edelleen jonkun mysteerijantterin hallinnassa, ja yritän parhaani mukaan patistella asiaan liittyviä ihmisiä antamaan minulle niihin pääsyn. Kynänen hyväksyi selityksen. Lisäksi hän käski minun käydä parturissa ja ajaa matkustusviikset pois.

Katselin pärstääni hississä olevasta peilistä ja totesin, että parturissa käyminen voisi todella olla paikallaan. Onhan edellisestä käynnistä jo kuukausi. Tai pari. Päätin siis koulun päätyttyä ajaa BTS:llä suoraan Kasetsartin yliopistolle, ja käväistä siellä parturissa.

Junassa räpelsin kuulokkeitani. Ensin pääntunnistus ei toiminut ja kuulokkeet eivät selkeästi tienneet olevansa päässäni. Vastamelu ei toiminut. En myöskään kuullut kuulokkeistani minkäänlaista ääntä. Yritin resetoida kuulokkeet. Toimenpide oli korjannut ne pari kertaa aiemmin vähän vastaavassa tilanteessa. Nyt pääntunnistus ja vastamelu toimivat, mutta en saanut enää yhdistettyä niitä puhelimeen. Olin vaihdattanut kuulokkeet uusiin Japanissa alle vuosi sitten latausporttivikaan vedoten, ja minulle kerrottiin tuolloin, että saan uusiin takuuvaihdettuihin kuulokkeisiini vuoden takuun. Se olisi yhä voimassa, ja minulla oli japanilainen ostokuitti sähköpostissani. Minua alkavat vähän närästää nämä jatkuvat viat, ja jos kuulokkeet vaihdetaan taas uusiin niin laitan ne ilman muuta myyntiin. Uusista Airpods Maxeista saanee niin hyvän hinnan, että voin korvata ne samantien toisen mallisilla kuulokkeilla maksamatta yhtään välirahaa. Beats Studio Pro lienee kohtuullinen vaihtoehto melko hyvästä Apple-ingraatiosta johtuen. Vaihtoehtoisesti jokin Bosen QuiteComfort-sarjan kuulokkeista voisi tulla kyseeseen johtuen sen kumppanisovelluksesta, joka on käyttäjäarvioiden perusteella ylivoimaisesti paras, mikä suurilla kuulokevalmistajilla on tarjota. Äänentoisto ei ole kehittynyt monien mielestä kuin huonompaan suuntaan sen jälkeen kuin transistori keksittiin, ja kaikki huippukuulokkeet tarjoavat hyvin samankaltaisen äänenlaadun.

Lähetin Suomeen tilauksen ja toivoin seuraavan sukulaisvisiitin tuovan mukanaan Thaimaahan kuulokkeiden alkuperäiset kuuloketyynyt. En anna Applelle tekosyytä vedota siihen, että käyttämäni kolmannen osapuolen tyynyt olisivat mukamas vahingoittaneet kuulokkeita.

Saavuin yliopistolle, ja totesin asemalla olevan aika paljon ihmisiä. Kävelin aseman portaita alas hitaasti matelevassa jonossa, jossa oli neljä ihmistä rinnakkain. Täällä oli selkeästi jokin tapahtuma menossa. Ei kai vaan… niin tietysti. Kasetsartin markkinat, jotka järjestettiin vuosittain juuri tähän aikaan.

Ihmisiä oli paikalla edellisvuosien tapaan valtava määrä ja autot ja moottoripyörät ajelivat väkijoukon seassa. Päätin mennä ensi töikseni etsimään Nelliä jostakin. Menin paikkaan, jossa olin hänet viime kerralla nähnyt, mutta hän ei ollut siellä, eikä vastannut viesteihin. Tämä ei ollut toisaalta odottamatonta, häntä on nykyään varsin vaikea saada kiinni.

Jatkoin matkaa ihmismeren läpi parturille, mutta se ei ollut auki, jos oikein ymmärsin.

Päätin etsiä ruokaa. Täällä oli muinoin ollut autoja, joista pystyi ostamaan taiwanilaista juusto-kanaruokaa, joka oli aika hyvää. Menin paikkaan, jossa olin sen edellisinä vuosina nähnyt. Siellä oli paljon ruuankaupusteluautoja, mutta ei sitä, jota etsin. Ihmisiä täynnä olevalla kadulla tuli sitten vastaan poliisien ympäröimä golfautojen letka, joka esti kävelemisen melkein kokonaan. Yhdessä autossa oli ilmeisesti joku tärkeä naisihminen. Toisessa kärryssä näyttivät olevan hänen ostoksensa. Kaikkea sitä.

Päätin mennä kotiin tämän kaaoksen keskeltä. Tilasin ruuaksi keltaista currya eräästä ravintolasta, jossa en ollutkaan asioinut aikoihin.