Mansikoita Swensenillä

perjantaina 9. helmikuuta 2024

Rehtori tuli tiedustelemaan verkkosivujen tilaa ennen tuntien alkua ja ilahtui ikihyviksi, kun havaitsi sivuston olevan toiminnassa. Hän tarjosi minulle välittömästi paistetun kanankoiven, joita hänellä oli jostain syystä mukanaan. Viesti oli selvä: tee thaimaalaiselle palvelus, ja sinulle tarjotaan ruokaa.

Söin kanankoiven ja menin tunnille. Tunnilla puhuttiin naimisiinmenosta ja hautajaisista. Opin, että naimisiin mennessä Thaimaassa sulhasen oletetaan antavan lahjoja morsiamen perheelle. Lisäksi opin, että Thaimaassa ruumiit on tapana tuhkata, josta syystä täällä ei juuri hautausmaita ole.

Sorkin vielä verkkosivuja sen verran, että sain yhteydenottokaavakkeen toimimaan. Päätin käydä CentralWorldissa ja siellä ohjauduin Swensenille. Tilasin tuoreilla mansikoilla päällystetyn erikoisannoksen, joka oli aika hapan mutta muuten hyvä.

CentralWorldissa sain puhelun opettaja Kynäseltä. Hän tahtoi sivustosta kiinan-, japanin- ja koreankielisen version. Se on mahdollista, mutta kääntämisen saavat hoitaa kyllä keskenään. Ajatus käännöksistä on sinänsä hyvä, koska kyseisten maiden kansalaiset eivät osaa englantia kovin hyvin ja saattavat googlata asioita omilla kielillään. Itse asiassa tästä syystä ajatus käännöksistä on niinkin hyvä, että epäilisin tuoneeni sen aiemmin itse esille ja minulle syötettävän nyt takaisin itse tekemääni ehdotusta.

Kotimatkalla näin niin CentralWorldin kuin Central Ladpraonkin pihalla kiinalaisia lohikäärmekulkueita. Jaahas, taas on se aika vuodesta.