Lohikäärmeen vuosi

lauantaina 10. helmikuuta 2024

Sää oli aamulla melko painostava ja vaikutti siltä, että tänään saattaisi sataa. Säätiedotus ei luvannut sadetta, mutta se näyttää täällä muutenkin aina mitä sattuu. En ollut vieläkään ostanut sateenvarjoa Vietnamissa kadottamani tilalle, koska rahanmeno vituttaa. Tämä oli suhteellisen merkityksetöntä viivyttelyä, koska on se sateenvarjo joskus hankittava.

Päätin käydä chinatownissa ja menin tunnelbana-asemalle. Havaitsin junan olevan märkä. Tiedän sen kulkevan osan matkasta maan yläpuolella, eli oli ilmeistä, että jossain päin kaupunkia on hiljattain satanut. Junassa tilasin itselleni viimein sateenvarjon sadallaviidelläkymmenellä bahtilla.

Niin junassa kuin asemillakin oli aika paljon porukkaa, useimmilla päällään tilaisuuteen sopivat punaiset tai punakultaiset asut.

Kävelin ympäri chinatownia. Melkoinen karnevaalimeininkihän siellä oli, mutta sää ei ollut erityisen mukava. Se oli ikävä yhdistelmä kosteaa ja saasteista. Satamaan ei sentään alkanut. Kiinnostavin näkemäni asia oli eräs katu, jossa jokaisen auton ikkunassa oli ilmeinen pysäköintisakko. Täällä siis on mahdollista saada sellainen.

Palasin aika nopeasti kotiin. Kävelin tosin ulos väärästä uloskäynnistä ja jouduin kävelemään Union Mallin läpi.