Nuorennusleikkaus

sunnuntaina 11. helmikuuta 2024

Päätin käydä tänään jälleen yrittämässä hiusteni leikkauttamista. Kävelin Kasetsartin yliopistolla samaan paikkaan jossa olin ennenkin ollut. Se oli suljettu. Juuri kun pääsin kertomasta tädilleni, kuinka Thaimaassa ei ole viikonloppuja. Heh. Minulla on itse asiassa sellainen olo, että olen saattanut törmätä tähän tilanteeseen tässä samassa parturissa aiemminkin. Eilisestä poiketen sää oli tänään aurinkoinen ja huomattavan vähäsaasteinen.

En kuitenkaan antanut periksi. Päätin kävellä takaisinpäin ja käydä Amornphan Marketissa katsomassa, olisiko siellä avoimia partureita.

Toimin tällä tavoin. Näin useitakin avoimia partureita, ja niiden välillä valitseminen oli vaikeaa. Päätin käydä syömässä keltaista currya ravintolassa, josta olin usein tilannut ruokaa Grabilla. Paikkaa perheensä kanssa pyörittävä mummo puhui jopa muutaman sanan englantia, vaikka se omalla kohdallani tarpeetonta olikin.

Jatkoin parturien katselua ja valitsin lopulta yhden, jonka kyltissä luki hiustenleikkaus 120 bahtia. Kyltti oli thaiksi, mutta ilmaisu oli kuitenkin yksinkertainen ja osasin lukea sen.

Siellä oli muutama asiakas. Osasin selittää asiani thaiksi. Nang roo, istu odottamaan. Asia selvä. Kun vuoroni tuli, parturi vaihtoi kenkänsä paksupohjaisempiin ilmeisesti ollakseen sopivammalla leikkauskorkeudella. Näytin kuvaa menneisyyden itsestäni ja parturi ymmärsi olla leikkaamatta haivenia liian lyhyiksi, kuten tavoittena oli. Palvelu ei ollut kovin eläväistä tai puheliasta, mutta ainakin se oli edullista. Lisäksi siihen kuului ilmainen parranajo koneella. Noh, miksipäs ei. Tulee tätäkin kokeiltua.

Poistuin parturista siis kymmenen vuotta nuoremman näköisenä hiukset lyhyempinä ja naama karvattomana. Valitettavasti paperipussi, johon olisi voinut päänsä työntää ei kuulunut hintaan.

Päätin mennä ostamaan jäätelöä Lotukseen. Ostin jäätelöä, mutta jouduin odottamaan jonojen vuoksi kassalla jopa kymmenen minuuttia. Tämä oli harmillista.

Kotona laitoin jäätelöt pakastimeen. Tämä on varsin hyvä pakastin. Saan siellä jäähdytettyä jäätelöt juuri sopivaan lämpötilaan. Jäätelö pysyy siellä pakastettuna, mutta on sopivan pehmeää ja helposti syötävää. Vertailun vuoksi esim. kesämökillämme olevasta tarpeettoman tehokkaasta pakastimesta otetun jäätelön syöminen tuntuu siltä kuin yrittäisi järsiä jääpalaa.