Taas vaihteeksi rikkinäinen kuumemittari

tiistaina 20. helmikuuta 2024

Hyvin valvotun yön jälkeen kävin aamulla kaupassa. Nuppia jomotti melko lailla ja lihakset olivat niin jäykkiä, etten meinannut saada edes kaappien ovia auki.

Jouduin kävelemään Central Ladpraon ruokakauppaan melkoista kiertotietä, koska kauppakeskus ei ollut vielä yhdeksältä varsinaisesti auki. Kulkuesteitä oli ripoteltu sinne tänne, ja jouduin lopulta kiertämään keskuksen ympäri ja menemään takaovesta ruokakauppaan. Tein samoin viimeksi joskus korona-aikana.

Ostin hedelmämehua, erikoisen näköistä leipää, voita ja patongin. En syö täällä leipää juuri koskaan, mutta sairaana alan himoita aina kaikkia kummallisia ruoka-aineita. Kaupasta lähtiessäni pohdin, että minun pitäisi ehkä alkaa syödä brittiläiseen tapaan leivän kanssa marmeladia. On nimittäin vaikeampaa löytää täältä hyvänmakuista voimariinia kuin hyvänmakuista marmeladia.

Kotona nukuin, kärsin kylmästä, söin parasetamolia ja tilasin vähän ruokaa, joskaan en saanut paljoakaan syödyksi. Päänsärky oli voimakasta, ja voimakkaammaksi muuttui.

Mittasin kuumetta tätini minulle tuomalla kuumemittarilla. Se näytti lämpöasteiksi 39.2º. Jossain vaiheessa tulin kuitenkin epäluuloiseksi, ja laitoin mittarin hetkeksi jääkaappiin. Havaitsin mittarin näyttävän myös tämän jälkeen 39.2º. Mittari näytti tuota samaa lukemaa koko päivän. Kiintoisaa. Heitin vuosi sitten menemään samanmerkkisen mittarin samasta syystä.

Tilasin lopulta Grabilla apteekista sellaisen kylmägeelipussin, jota olen joskus käyttänyt Suomessa vastaavassa tilanteessa kohtalaisin tuloksin. Jäähdytin sen ja laitoin sen otsalleni ja siitä oli kuin olikin jonkinmoista hyötyä. Aikamoisesta jomotuksesta jouduin silti kärsimään.

Mitään en siis saanut tehdyksi ja ruutujakaan en oikein pystynyt katsomaan. Illalla eräs ystäväni soitti Suomesta ja valitti siitä, kuinka astma painaa päälle, verotus on varastamista ja puuvajakin paloi hiljattain maan tasalle. Minulle hän suositti ibuprofeenia, se toimi hänellä kuulemma paremmin päänsärkyyn kuin parasetamoli. Päätin noudattaa neuvoa heti seuraavana päivänä. Selvitin myös, että parasetamolia myydään täällä Tylenol-nimen alla kuten USA:ssa, mutta vain 500 milligramman pakkauksissa.