Kotia kohti

tiistaina 27. helmikuuta 2024

Kotimatkani alkoi kello 9 aamulla, kun lava-auto tuli hakemaan minua hotellin edestä. Tai no, se oli puoli tuntia myöhässä joten oikeastaan matka alkoi kello 9:30. Auto ajoi meidät satamaan, jossa oli itse käveltävä lauttaan. Lautta ajoi mantereelle, ja sitten piti ilmeisesti odottaa bussia. Löysin yhden oikean firman bussin, mutta sieltä sanottiin, että pitää mennä tekemään lähtöselvitys toisella puolella satamaa. Kävelin toiselle puolelle satamaa ja siellä passi tarkastettiin, koska thaimaalaiset haluavat aina tarkastaa passeja. Sitten minut käskettiin odottamaan lähtöselvityspaikassa, mutta en tiennyt mitä piti odottaa ja kuinka kauan. Päätin lopulta kysyä. Sain thainkielisen vastauksen, että linja-auto on jo paikalla ja odotamme muita matkustajia. Menin siis takaisin sille linja-autolle jonka olin aiemmin nähnyt. Se oli oikea. Nousin bussiin ja sain valikoida paikkani rauhassa, koska muut matkustajat eivät olleet tietoisia siitä, minne mennä. Valitsin istuimen bussin oikealta puolelta, jotta saisin istua varjon puolella.

Vajaan tunnin päästä muut matkustajat komennettiin bussiin ja lähdimme liikkeelle. Matkustimme Bangkokiin yhden pysähdyksen taktiikalla. Valitettavasti pysähdyimme varmaan Thaimaan ainoalla tieliikenneasemalla, jossa ei ollut 7-Eleveniä.

Jäin pois rautatieasemalla lähellä Suvarnabhumin lentokenttää. Siellä jatkoin ARL:llä Phaya Thaille, josta menin BTS:llä kotiin.

Illalla ostin itselleni vuoden lisää Spotify Premiumiin. Tämä järjestyi huokealla 1390 bahtin kertamaksulla thaimaalaiselta luottokortiltani.