Monsuuni tulee, oletko valmis

tiistaina 19. maaliskuuta 2024

Sää oli varsin harmaa koko päivän. Aussi ei tullut paikalle, ja opettaja vaikutti panevan hieman pahakseen, ettei tästä ollut hänelle ilmoitettu. Aussilla ei tosin ollut opettajan yhteystietoja, mutta opettaja totesi, että toimistolle olisi silti voinut ilmoittaa, koska sen yhteystiedot löytyivät internetistä.

Opettelimme tänään hiljaisen hoon. Se on yläkonsonantteihin kuuluva kirjain, joka voidaan joskus laittaa alakonsonantin eteen. Tällöin hoota ei lausuta, mutta konsonantti muuttuu alakonsontantista yläkonsonantiksi ja tooni muuttuu luokan mukana. Saimme kirjoitettavaksi 13 sanaa 14 kertaa ja lauseet päälle. Vatsa ei toimi edelleenkään.

Iltapäivällä katselin, kun sadeverhot pyyhkivät kaupunkia. Tein läksyt talon katolla olevassa Alpine Loungessa, löysin uuden parvekkeen ja tilasin ruokaa Grabilla. Ensimmäistä kertaa elämässäni ruoka ei tullut. Kuski oli vienyt sen väärään taloon, eikä lähettänyt minulle mitään viestiä tai valokuvaa annoksen olinpaikasta. Lähettelin sitten kuskille karhukirjeitä ja tämä onnistui viimein yli tunnin päästä tilauksen “toimittamisesta” hakemaan sen sieltä minne olikaan sen jättänyt ja tuomaan sen oikeaan paikkaan. Tässä vaiheessa Grabin chat kuljettajan kanssa oli jo lakannut toimimasta, koska se sulkeutuu 60 minuuttia toimituksen jälkeen. Löysin hänet sattumalta talon pihamaalta. Juniori oli vähän sen näköinen, että oli ensimmäistä päivää töissä.