Salmiakkia

keskiviikkona 20. maaliskuuta 2024

Aamulla satoi vettä ja juna oli puolityhjä. Koululla opettaja sanoi sen johtuvan siitä, että lössi menee sadepäivinä taksilla tai autolla töihin. Tavallisesti porukka vissiin kävelee tai ajaa moottoripyörällä BTS:lle suhteellisen pitkienkin matkojen takaa.

Aussi palasi tänään koululle sanoen olleensa eilen sairas. Hän vaikuttaa ulosanniltaan sosiaaliselta amerikkalaiselta, ja on ihan hauska kaveri.

Olin ottanut mukaan salmiakkia, koska koulussa kaikki tarjoavat minulle nykyään karkkia. Syötin yhden australialaiselle ja yhden opettajalle. Heidän ilmeensä olivat näkemisen arvoisia.

Sitten päätin syöttää yhden vastaanottovirkailijalle. Aussi oli heti mukana juonessa ja taivuttelimme hänet syömään yhden salmiakkirakeen. Hän tuskin oli sitä kielellään koskenut ennen kuin julisti sen syömäkelvottomaksi. Koimme tämän sangen huvittavaksi.

Opettaja ei tainnut olla ihan terve, sillä emme saaneet tänään lainkaan läksyjä.

Menin koulun jälkeen Iconsiamiin Apple-tapaamiseeni. Raportoimani vika oli hyvin epämääräinen, koska Airpods Maxini toimivat moitteetta ehkä 80% ajasta. Loput 20% ajasta pääntunnistus ei toimi tai yhdistäminen ei onnistu automaattisesti tai välttämättä edes käsin. Uudelleenkäynnistys tai viimeisenä keinona tehdasasetuksiin resetointi korjaa ongelmat vain väliaikaisesti. Tapauksen lopputulemana kuulokkeet lähetettiin korjattavaksi.

Vian luonteesta johtuen todennäköistä on se, että tehtaalla oleva teknikko ei keksi, mikä kuulokkeissa on vikana. Paras lopputulema on, että kaveri rastittaa ruudun “vikaa ei voitu toisintaa, annetaan varmuuden vuoksi uudet kuulokkeet, ettei se ole viikon päästä uudestaan samassa kaupassa samasta syystä”. Pahin lopputulema on, että rastitetaan ruutu “vikaa ei voitu toisintaa, laskutetaan aiheettomasta huollosta 1 000 000 ฿, ettei se ole viikon päästä uudestaan samassa kaupassa samasta syystä”. Toivon ensimmäistä. Japanissa Applen asiakaspalvelu ylitti menneenä vuonna odotukset ja antoi tilalle saman tien kokonaan uudet kuulokkeet latausporttivian vuoksi.

Menin kotiin kuulokkeettomana.