Sanganvaihto

keskiviikkona 27. maaliskuuta 2024

Koulussa australialainen yritti saada minut tanssimaan jotain TikTok-tanssia. Vain kuolleen ruumiini yli.

Koulun jälkeen kävin hakemassa Airpods Maxini Iconsiamin Apple Storesta. Ne oli itse asiassa korjattu vain päivää sen jälkeen kuin olin vienyt ne huoltoon. Koska käsittelyajaksi oli luvattu 7-14 päivää, niin saamani sähköposti oli jäänyt minulta aluksi huomiotta.

Menin kauppaan ja sain kuulokkeet takaisin. Skenaarioistani ei toteutunut paras mahdollinen, mutta ei myöskään huonoin mahdollinen. Kuulokkeiden sanka oli vaihdettu. En tiedä, korjaako se ongelman, mutta sillä ei ole paljon väliä: laitan ne myyntiin heti Suomeen palattuani ja tämä kasvattaa jälleenmyyntiarvoa. Näissä kuulokkeissa on ollut niin paljon vikoja, että haluan niistä eroon ennen kuin ongelmat räjähtävät käsiin.

Kokeilin kaupassa myös Beats Studio Pro -kuulokkeita, jotka olin ajatellut Maxien korvaajaksi. Ne vaikuttivat suunnilleen yhtä laadukkailta kuin muutkin mahdolliset vaihtoehdot. Kuten olen monesti todennut, audioteknologiassa on tapahtunut vain hyvin rajallisesti edistystä radioputken keksimisen jälkeen. Ainakin itselleni on mahdotonta sanoa, mikä kuulokevalmistajien nykyisistä lippulaivamalleista on äänenlaadultaan paras. Vähän erilaiselta ne saattavat kuulostaa, mutta toinen ei ole selkästi toista parempi. Siksi kuulokkeiden valinnassa painavat äänenlaatua enemmän kaikki muut seikat.

Beatsien hinta on täällä noin 290€, Saksan Amazonissa taas 250€. Airpods Maxien myyntihinta käytettynä on 300€-400€ hinnasta riippuen, eli jään mukavasti voitolle.

Huomenna on koe. Kertasin sitä varten hieman.