Kala kuivalla maalla

lauantaina 30. maaliskuuta 2024

Tein taas vähän erilaisia suunnitelmia ja kävin Kasetsartilla katsomassa, josko siellä näkyisi käärmeitä. Ei näkynyt. Gekkoja, rottia ja yksi rupikonna vain. Eniten hämmennystä herätti kuitenkin suurikokoinen ja ulkopinnaltaan täysin kuiva kala, joka makasi nurmikolla useamman metrin päässä lammikostaan. Useimmiten olen tottunut näkemään kaloja vedessä, ja epätyypillisen sijainnin vuoksi en eväkästä edes kalaksi alunperin tunnistanut. Arvelin sitä ensin kuolleeksi, mutta sitten näin sen tekevän hengitysliikkeitä. Hengittävä kala? Sörkin sitä käärmekepilläni. Se alkoi sätkytellä voimakkaasti. Heitin eväkkään takaisin lampeen. Jäänee mysteeriksi, miksi se oli maalla: saalistaja olisi mahdollisesti voinut nostaa sen vedestä maalle, mutta kala ei vaikuttanut vahingoittuneelta.

Pelasin alkuperäisen Ratchet & Clankin tänään läpi sekä aloin jostain syystä katsoa Myytinmurtajia. Tykkäsin katsoa sitä junnuna, ja olihan se hyvä sarja. Näin aikuisena katsoessa on tosin aika selvää, että osa kohtauksista on käsikirjoitettu, koska näyttelijöinä sarjan tähdet eivät ole kummoisia. Toisaalta samasta syystä on selvää, että suurin osa toiminnasta oli käsikirjoittamatonta. RIP Grant Imahara, olit lapsuuden sankarini.

Energiatasoni tuntuvat olevan hyvin korkealla aamuyöstä. Elämä on alkanut muutenkin hymyillä, kun ei tarvitse joka päivä muistella mikä kirjain thåå thahaan olikaan. Vatsakin toimii normaalisti.