Aseseppä

maanantaina 8. huhtikuuta 2024

Päätin käydä huvikseni läheisessä Big C:ssä thanon Lat Phraolla. Sinne käveli kotoa noin parikymmentä minuuttia. Sää oli kaunis ja aurinkoinen ja alue, jonka läpi kävelin oli täysin thaimaalainen ja varsin mielenkiintoisen näköinen.

Perillä havaitsin olleeni samassa paikassa aikaisemminkin neljä vuotta sitten. Tuolloin olin ostamassa valaisinta. Kävin sekä Big C:ssä että viereisessä HomeProssa, mutta en ostanut mitään. Sitten menin Mr. DIY:hin ja ostin sieltä sellaisen metalliritilän, jota käytetään grillauksessa, mitoiltaan noin 50x35 senttimetriä. Lisäksi ostin kaksi suurta kiinteää pesusientä ja pussillisen suuria nippusiteitä.

Kotona kiinnitin ritilän vesipyssyyn nippusiteillä niin, että pesusienet ovat ritilän ja pyssyn välissä. En ottanut ritilän päällä olevaa pakkausmuovia pois, joten se toimii nyt tehokkaana kilpenä muita ammuskelijoita vastaan. Ratkaisu on yllättävänkin kätevä: se vaikuttaisi olevan kevyt, kestävä, ei haittaa aseen käsittelyä oikeastaan lainkaan, kilpi on helppo kiinnittää ja ottaa pois eikä se edes näytä hölmöltä.

Illemmalla puolalainen lähetti minulle viestin katolta ilmoittaen, että kaukaisuudessa näkyy vuoria. Menin katsomaan ja näin todella oli. Ilmankosteus oli poikkeuksellisen alhainen ja tämän vuoksi näkyvyyttä oli jopa 80 kilometriä lähes Pattayalle asti. En ole koskaan ennen nähnyt kyseisiä kukkuloita.