Finanssipohdintoja

keskiviikkona 10. huhtikuuta 2024

Aamulla satoi ja ukkosti. Menin katolle kuvaamaan tätä luonnonilmiötä. Sitten menin kielikouluun BTS:llä. Yritin parhaani mukaan selittää rehtorille, että koulun Google Workspacessa käytössä ollut luottokortti on vanhentunut. Tunsin unohtaneeni parissa koko kielen. Pitäisi vissiin kirjoittaa kaikki oppimani aakkoset ylös joka aamu tai jotain. Lisäksi ostin koulusta toisen kirjoituskurssin kirjan. Kurssi on kuulemma hirvittävän vaikea. Tilasin Saksan Amazonista itselleni vähän käytetyt (sai halvemmalla) Beats Studio Pro -kuulokkeet. Näin voin vaihtaa niihin heti, kun tulen Suomeen ja laittaa Airpods Maxit myyntiin.

Kävin tänään myös kuntosalilla ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Pitäisi ottaa se taas tavaksi. Kuuntelin samalla kirjaa The man who broke capitalism. Sangen kiintoisaa settiä.

Kapitalismista puheenollen, minun pitänee vaihtaa luottokorttia. Bank Norwegianin kortin ehdot ovat heikentyneet jatkuvasti ja ensi kuusta alkaen Norwegian kasvattaa valuuttalisäänsä melkein prosenttiyksiköllä. Sen jälkeen se on 2.5%, eli kaikesta mitä esimerkiksi sanotaan nyt thaimaan bahteilla ostan tulee tuolla kortilla 2.5% kalliimpaa. Tämä käy pidemmän päälle kukkarolle. Jos ostan vuodessa asioita vaikkapa 8000€ edestä bahteilla (ei tarvinne muistuttaa, että vuokrani ja ruokani maksetaan bahteissa), menetän pankille 200€ vuodessa valuuttalisän muodossa. Saksalainen N26 jossa minulla on ollut ilmaistili jo vuosia tarjoaa You-asiakkuutensa kanssa kylkiäisenä sellaista korttia, jossa valuuttalisä on pyöreä nolla. Kyseinen asiakkuus maksaa 95€/vuosi. Jäisin todennäköisesti voitolle. Lisäksi asiakkuuteen liittyy muitakin etuja kuten erilaisia matkavakuutuksia.