Mies lännestä

Elämää thaimaassa ja ulkomailla

Uusin

Thumbnail image

ma 20.11.2023

Byrokratilan toiseksi pyhimmässä

Lukuaika 7 minuuttia

Viisumipidennyksiä ei jostain syystä tehdä samassa paikassa kuin kaikkia muita viisumiasioita. Sitä varten ei siis mennä byrokratilan kaikkein pyhimpään Chaeng Watthana Government Complexiin vaan pieneen ostoskeskukseen nimeltään IT Square Lak Si.

Lisää →

Vanhemmat

Thumbnail image

su 19.11.2023

Saksalaisessa saunassa

Lukuaika 2 minuuttia

Otin kannettavan tuolini mukaan ja kävin istuksimassa Rautatiepuistossa (suan rot fai) Chatuchakin puiston takana. Kuten tavallista, farangit olivat jääneet Chatuchakin puistoon. Minua jaksaa yhä hämmästyttää se, kuinka valtava alue on kyseessä.

Lisää →
Thumbnail image

la 18.11.2023

Lepakkomies lännestä

Lukuaika 4 minuuttia

Puoli päivää meni kirjoittamiseen. Illalla olin sopinut meneväni Watin kanssa Kasetsartin yliopistolle etsimään lepakoita. Luin internetistä, että Riddley Scottin elokuva Napoleon on tulossa teattereihin. Katsoin, olisiko se jo katsottavissa Major Cineplexissä.

Lisää →
Thumbnail image

pe 17.11.2023

Ayutthaya

Lukuaika 8 minuuttia

Heräsin ajoissa, kävin 7-Elevenissä ostamassa evästä ja menin metrolla Bangkokin päärautatieasemalle (Krung Thep Aphiwat). Metromatkassa meni ehkä kymmenen minuuttia, Kaakkois-Aasian suurimman rautatieaseman toiseen päähän kävelemisessä ainakin viisitoista. Suurin osa asemasta oli aidattu niin, ettei sinne päässyt.

Lisää →
Thumbnail image

to 16.11.2023

Kiinalainen kalmisto

Lukuaika 3 minuuttia

Kokeilin kuntosalilla uutta laitetta. Se oli varsin merkillisen näköinen häkkyrä, joka paljastui lähemmässä tarkastelussa vuorenkiipeämissimulaattoriksi. Tällaista vehjettä olin kaivannutkin. Ikinä ei voi tietää milloin minua aletaan taas raahata jollekin vuorelle. Puhelinta vain ei saanut mihinkään kiinni, joka oli harmillista.

Lisää →
Thumbnail image

ke 15.11.2023

Thaimaassa kaikki on toisin

Lukuaika 4 minuuttia

Tein aamulla sellaisen havainnon, että puhelinlaskuni oli kasvanut aiemmasta kuudestakymmenestä eurosta yhdeksäänkymmeneenneljään euroon. Otin yhteyttä Teliaan ja tiedustelin, voisiko maksua kohtuullistaa koska kysymys oli vahinkosoitoista. Ei kuulemma voinut. Tiedustelin niin ikään, voiko soittamisen ulkomailta Suomeen sitten estää jostakin liittymän asetuksista vahinkojen välttämiseksi.

Lisää →
Thumbnail image

ti 14.11.2023

Exercise is Medicine

Lukuaika 5 minuuttia

Aamulla pohdin jälleen maassaoloperustettani. Minun on myönnettävä, että tämä asia on ahdistanut minua hieman. Pitkällisen pohdinnan ja selvitysten jälkeen päätin, että kun täältä joulun jälkeen lähden johonkin reissuun niin minun kannattaisi varmaan hankkia 60 päivän (mahdollisuus 30 päivän pidennykseen) turistiviisumi jonkin toisen maan konsulaatista tai suurlähetystöstä.

Lisää →
Thumbnail image

ma 13.11.2023

Ei vieläkään kenkiä

Lukuaika 2 minuuttia

Aamun varsin pitkällisen kirjoitussession jälkeen kävin Saphanmain Decathlonissa etsimässä sulkapallokenkiä. Siellä oli sulkapallokenkiä, ja yksi malli oli ihan jees mutta ei täydellinen sekään. Kenkien ostaminen on aivan perseestä, koska ei ole mitään tietoa siitä, miltä ne tuntuvat jalassa vaikka kuukauden päästä.

Lisää →
Thumbnail image

su 12.11.2023

Thaimaan lintumessut

Lukuaika 7 minuuttia

Eilen olin vastaanottanut kutsun kielikoululle keskustelemaan verkkosivuista kello 12. Suuntaisin siis sinne, mutta sitä ennen ajattelin morjenstaa Watia lintumessuilla. Saavuin Sirikitin puistoon yhdeksän aikoihin aamulla ja minut laitettiin heti työhön. Etsimme ihmisten poisheittämien roskien seasta pulloja ja tölkkejä jotka tyhjensimme ja lajittelimme eri säkkiin.

Lisää →
Thumbnail image

la 11.11.2023

Kuningaskunnan tulevaisuus

Lukuaika 2 minuuttia

Tänään kävin valmistujaisissa, joihin minut oli kutsuttu. Soviteltuani jälleen erilaisia kenkiä CentralWorldissa lähdin ilmastoidulla bussilla Kuningas Mongkutin Teknilliselle Yliopistolle Thonburiin eli joen toiselle puolelle. Valmistuva henkilö oli se, jonka viime kerralla matkani viime metreillä tapasin.

Lisää →
Thumbnail image

pe 10.11.2023

Indran viha

Lukuaika 3 minuuttia

Aamulla pohdin lisää viisumivaihtoehtojani. Olen kuullut, että jopa Muayi Thain opiskeluun voisi saada opiskelijaviisumin. Tutkin sitä vähän aikaa, mutta en löytänyt tästä mitään käytännön ohjeita. Päätin kuitenkin aloittaa tähän kansallisurheilulajiin tutustumisen käymällä yhden kerran lajitreeneissä paikassa, jonka löysin internetistä.

Lisää →
Thumbnail image

to 9.11.2023

Vaihdannaistaloutta

Lukuaika 5 minuuttia

Flunssan oireet ovat kokonaan poissa. Tein aamulla parissa tunnissa valmiiksi eilen aloittamani verkkosivuprojektin. Aika hyvin hoidettu, vaikka itse sanonkin: viisisivuinen verkkosivuprojekti toteutettuna noin yhden päivän työtunneilla designeineen päivineen käyttämättä lainkaan valmiita teemoja tai muuta valmista koodia.

Lisää →
Thumbnail image

ke 8.11.2023

Nell

Lukuaika 4 minuuttia

Herättyäni aikaisin aamulla päätin tarttua kielikoulun verkkosivujen kanssa tuumasta toimeen. Tein uuden projektin ja lähdin innokkaasti koodaamaan, mutta en ehtinyt pitkällekään ennen kuin tajusin ettei siitä tule mitään. En tiennyt, mitä olin tekemässä.

Lisää →
Thumbnail image

ti 7.11.2023

Kultaa ja timantteja

Lukuaika 5 minuuttia

Kävin aamulla Lotuksessa ostamassa pikaliimaa, limettejä ja vessapaperia. Olin luvannut kiinteistönvälittäjälleni vierailla tänään hänen korutehtaallaan. Hän halusi esitellä sitä hyvin mielellään. Olin ollut hänen vakioasiakkaansa jo vuosia, tehnyt yhteensä neljä sopimusta vuokrasopimusta hänen kauttaan ja ilmeisesti hän vain pitää ihmisistä.

Lisää →
Thumbnail image

ma 6.11.2023

Thaimaan lintujensuojeluyhdistys

Lukuaika 6 minuuttia

Heräsin jo puoliltaöin, tilasin ruokaa ja kävin sitten vähän ulkona kävelemässä lepakkodetektorini kanssa. En löytänyt lepakoita. Löysin kuitenkin pienen rakennukseen kuuluvan puiston jonka läpi pääsi Phahon Yothinin sivukuja 22:lle. Päätin muistaa tämän myöhempää käyttöä varten.

Lisää →
Thumbnail image

su 5.11.2023

Taas kaupoissa

Lukuaika 3 minuuttia

Nukkumaan menin eilen kello 15 ja heräsin puoliltaöin. Nukuin siis kunnolla ensimmäistä kertaa viikkoon. Päätin käydä katolla ihan vain nähdäkseni, olisiko se todellakin mahdollista näin yöaikaan kuten minulle oli kerrottu. Olihan se.

Lisää →
Thumbnail image

la 4.11.2023

Kaupoissa

Lukuaika 3 minuuttia

Yritin mennä nukkumaan joskus puolenyön jälkeen, mutta en saanut nukuttua. Päätin järjestää matkatavarani kaappeihin. Asunnossa vaikuttaa olevan varsin paljon säilytystilaa. Havaitsin kaksi puutetta tavaroissani: minulla on ilmeisesti mukana vain kolmet kalsarit ja tänne kuskaamani USB-C-Lightning -adapteri on hävinnyt jonnekin.

Lisää →
Thumbnail image

pe 3.11.2023

Valuuttavarantovierailu

Lukuaika 3 minuuttia

Pelasin yöllä ja aamulla Pataponia valvoen koko yön. Kytkin myös kovalevyni mediatietokoneeseeni ja asensin sen kiinni televisioon. Parvekkeelta on näkymä viheralueelle, joka on ihan mukava vaikkei kovin korkealla ollakaan. Päätin laittaa kameran kuvaamaan auringonnoususta nopeutettua videota.

Lisää →
Thumbnail image

to 2.11.2023

Life Ladprao Valley

Lukuaika 5 minuuttia

Kone saapui Suvarnabhumiin suunnilleen aikataulussa. Kaupunki oli perinteiseen tapaan savusumun peitossa. Ilmanlaatu oli tänään kuitenkin pääasiassa kohtalainen. Se tuntui vähän ikävältä valmiiksi kipeässä kurkussa. Jos joku asia täällä Thaimaassa ikinä minulle deal breakeriksi muodostuu, niin se on ilmanlaatu.

Lisää →
Thumbnail image

ke 1.11.2023

Mies on poistunut Lännestä

Lukuaika 3 minuuttia

Heräsin hyvin levänneenä ennen herätyskellon soittoa. Katsoin kelloa. Se oli 1:30. Ja ei kun uudestaan nukkumaan. Vietin aikaani jossakin puoliunessa johonkin kello viiteen asti. Sitten aloin syödä sitä kebabbia, jonka eilen tilasin.

Lisää →
Thumbnail image

ti 31.10.2023

Kuumeinen odotus on päättynyt

Lukuaika 3 minuuttia

Olen nähnyt unia Bangkokista jo kyllästymiseen asti. Lentolippu oli ollut varattuna jo kuukausia. Kaksi päivää ennen lähtöä iski tietysti nuhakuume eli tuttavallisemmin flunssa, mutta se ei vähentänyt lähtemisintoani vähäisimmässäkään määrin. Shal’kek nem’ron!

Lisää →